Cure4Life blog

Tags: citroen munt ijsCure4Life receptgezond ijs makengezond ijs receptglutenvrijlactosevrijplantaardigVegetarischverkoelendzelf ijs maken
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 30 mei 2018 om 15:10
Bewerkt op: 7 augustus 2018 om 10:39

[RECEPT]: Citroen/ munt ijs

Wat een hitte deze week, hè! Jij kan vast ook wel wat verkoeling gebruiken. Belangrijk is om nu veel water te drinken. Door de warmte verdampt het vocht vliegensvlug uit je lichaam. Vind jij het lastig om voldoende te drinken? Dan hebben wij een goed idee voor je: maak er een ijsje van!

Dit recept is voor een citroen/ munt ijsje. Citroen en munt staan beide bekend om hun verkoelende werking op het lichaam. Lekker fris en verkwikkend dus. Dat kunnen we goed gebruiken met het warme weer.

Volg jij het Cure4Life programma?

Wat goed! Het ijsje mag je vanaf fase 3 van het programma. Kijk in jouw persoonlijke map naar de hoeveelheden die je mag gebruiken.

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Water (Spa blauw)
  • Citroen
  • Munt
  • Stevia

Bereidingswijze 

1.  Snijd de citroen doormidden en pers uit in het water. Rasp er een beetje citroenschil doorheen, voeg een aantal blaadjes munt toe en mix het water in de blender of met een staafmixer. Voeg eventueel wat druppeltjes stevia toe.

2. Giet het water in een ijsvormpje en doe hier een stokje of lepel in (Heb je geen ijsvormpjes in huis? Je kan hier ook een beker voor gebruiken).

3. Zet het ijsvormpje minimaal 4 uur in de vriezer. Tip: maak het ijsje ’s avonds en zet het een nacht in de vriezer

 Geniet van jouw gezonde ijsje!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life