Onze missie: zoveel mogelijk mensen helpen naar een duurzaam gezond leven. Vanaf 2011 hebben we al meer dan 11.000 mensen geholpen naar een gezond gewicht, een gezonde, passende leefstijl en een lichaam dat in balans is.

Ontstaan van Cure4Life

Cure4Life is ontstaan in 2011, vanuit een droom van grondlegger en biofysisch geneeskundige Ineke van den Berg. Zij wilde zo veel mogelijk mensen met overgewicht en de daarmee samenhangende gezondheidsklachten helpen naar een gezond leven, een gezond gewicht en een lichaam dat in balans is. Een mooie droom, aangezien sinds 1975 het aantal mensen met obesitas wereldwijd verdubbeld is. Bijna de helft van de Nederlanders ouder dan 18 jaar heeft overgewicht. Ruim 14% daarvan is obees.

Hoe deze droom werkelijkheid werd?

Door fundamenteel vernieuwend te werk te gaan. Ineke verzamelde een medisch wetenschappelijk team om zich heen. Samen kwamen zij tot drie belangrijke conclusies:

1. We kunnen mensen en hun gewicht pas duurzaam in balans brengen als we eerst de individuele oorzaken van de disbalans kennen.
2. Een algemeen dieet werkt onvoldoende. Elk mens en lichaam is uniek en dat vraagt om maatwerk, een individuele en persoonlijke benadering.
3. Echte verandering van leefstijl vraagt om bewustwording. 

Haar visie bleek succesvol. Deze drie conclusies vormen de basis voor een succesvolle leefstijlinterventie: Cure4Life. Steeds meer zorgprofessionals sluiten zich aan bij Cure4Life en daarmee groeit het aantal vestigingen in Nederland gestaag. Binnen enkele jaren zijn al duizenden mensen geholpen dankzij de unieke, persoonlijke en holistische aanpak van Cure4Life. 

Iedereen die een Cure4Life-programma heeft gevolgd, heeft zijn of haar doel bereikt dankzij een gepersonaliseerd leefstijlprogramma, dat kijkt naar de oorzaken van overgewicht en disbalans. Een vervlochten geheel van belangrijke gezondheidsfacetten. Facetten die allemaal met elkaar verbonden zijn en nooit los van elkaar gezien kunnen worden. 

Voeding, beweging, ontspanning, slapen, mentale-emotionele draagkracht en gedrag. Ze komen allemaal samen in de maatwerk leefstijlprogramma’s van Cure4Life. En dankzij intensieve begeleiding werkt Cure4Life aan bewustwording en toepassing. Hier komen kennis, kunde en kwaliteit samen. Met maar één doel: zoveel mogelijk mensen helpen naar een duurzaam gezond leven. Want daar komen wij ons bed voor uit. 

Inmiddels is Cure4Life landelijk dekkend

 
In oktober 2021 is Cure4Life onderdeel geworden van Gezonder Nederland. Gezonder Nederland is een overkoepelende organisatie voor merken als TIGRAVytLSmokeFreeMama Mascha en Buro voor Fysieke Arbeid. Gezonder Nederland werkt vanuit een optimistische levenshouding en de overtuiging dat een gezondere leefstijl voor iedereen toegankelijk is.

Daarom beperken we ons blikveld niet door ons te focussen op beperkingen en maatschappelijke problemen, maar laten we ons liever leiden door mogelijke oplossingen, voorbij de waan van de dag. Want uiteindelijk is en blijft gezondheid voor de meeste Nederlanders de belangrijkste voorwaarde voor een goed leven. En dat biedt kansen voor ons allemaal. 

Klik hier om ons netwerk van consulenten te zien.