Het verhaal van Cure4Life

Onze droom: zoveel mogelijk mensen helpen naar een gezond leven. Naar een gezond gewicht en een lichaam dat in balans is.

Cure4Life ontstaat in 2011. Grondlegger en biofysisch geneeskundige, Ineke van den Berg, heeft een droom: zoveel mogelijk mensen met overgewicht en gerelateerde gezondheidsklachten helpen naar een duurzaam gezond leven. Naar een gezond gewicht en een lichaam dat in balans is. Haar visie blijkt succesvol. Hoe? Door fundamenteel vernieuwend te werk te gaan.

Ze verzamelt een medisch-wetenschappelijk team om zich heen en samen komen ze tot drie belangrijke conclusies:

1. We kunnen mensen (en hun gewicht) pas duurzaam in balans brengen als we eerst de individuele oorzaken van de disbalans kennen.
2. Een algemeen dieet werkt onvoldoende. Elk mens en lichaam is uniek en dat vraagt om maatwerk, een individuele en persoonlijke benadering.
3. Echte verandering van leefstijl vraagt om echte bewustwording.

Het probleem
Sinds 1975 verdubbelde het aantal mensen met obesiteit wereldwijd. Er zijn meer dan 1.9 miljard volwassenen met overgewicht waarvan er 650 miljoen obees zijn.

39% van de volwassenen ouder dan 18 jaar heeft last van overgewicht waarvan 13% obees is. 41 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar hebben overgewicht of zijn obees.

Meer dan 340 miljoen kinderen en adolescenten (5-19 jaar) hebben overgewicht of zijn obees.

Overgewicht in Nederland
Bijna de helft van de Nederlanders ouder dan 18 jaar hebben overgewicht en 14,2% zijn obees.

Cure4Life in cijfers

2011

Opgericht in

10000

Cliënten geholpen

29

Aantal vestigingen

23

Consulenten

Voeding, beweging, ontspanning, slapen, drinken, mentale-emotionele draagkracht en gedrag. Ze komen allemaal samen in de maatwerk leefstijlprogramma’s van Cure4Life.

Bovengenoemde drie conclusies blijken de basis voor een succesvolle leefstijl interventie: Cure4Life. Steeds meer zorgprofessionals sluiten zich aan bij Cure4Life en daarmee groeit het aantal vestigingen in Nederland gestaag.

Binnen enkele jaren zijn al duizenden mensen geholpen dankzij de unieke, persoonlijke en holistische aanpak van Cure4Life.

Onze cliënten hebben hun doel bereikt dankzij een gepersonaliseerd leefstijlprogramma, dat kijkt naar de oorzaken van overgewicht en disbalans. Een vervlochten geheel van belangrijke gezondheidsfacetten. Facetten die allemaal met elkaar zijn verbonden en nooit los van elkaar gezien kunnen worden.

Voeding, beweging, ontspanning, slapen, mentale-emotionele draagkracht en gedrag. Ze komen allemaal samen in de maatwerk leefstijlprogramma’s van Cure4Life. En dankzij intensieve persoonlijke begeleiding werkt Cure4Life aan bewustwording en toepassing. Hier komen kennis, kunde en kwaliteit samen. Met maar één doel: zoveel mogelijk mensen helpen naar een duurzaam gezond leven. Want daar komen wij ons bed voor uit!

Inmiddels heeft Cure4Life een landelijke dekking met vestigingen verspreid door heel Nederland.

In oktober 2021 is Cure4Life onderdeel geworden van Gezonder Nederland. Gezonder Nederland is een overkoepelende organisatie voor merken als Tigra, Vytl, SmokeFree en Cure4Life. Gezonder Nederland werkt vanuit een optimistische levenshouding en de overtuiging dat een gezondere leefstijl voor iedereen toegankelijk is.

Daarom beperken we ons blikveld niet met het uitvergroten van een maatschappelijk probleem, maar laten we ons liever leiden door mogelijke oplossingen, voorbij de waan van de dag.

Want uiteindelijk is en blijft gezondheid voor de meeste Nederlanders de belangrijkste voorwaarde voor een goed leven. En dat biedt kansen voor ons allemaal!

Gezonder Nederland

Onze Cure4Life consulenten

Agnes Withagen
Cure4Life Bergen op Zoom
Aletta Kwant
Cure4Life Aalden
Alexia Venema
Cure4Life Haarlemmermeer & Haarlem
Angelique Visser
Cure4Life Den Helder
Annelies Vos
Cure4Life Ederveen
Ditsie Laseur
Cure4Life Putten
Hester Baljet
Cure4Life Leiden & Oegstgeest
Henriëtte Hummel
Cure4Life Alkmaar & Hoorn
Hester van der Leeden
Cure4Life Westland
Heleen Voogt
Cure4Life Emmen
José Kleinen
Cure4Life Maastricht

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life