Cure4Life blog

Tags: brandweermanervaringsverhaalhalleingrid merckxjoachim
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 8 november 2018 om 16:09
Bewerkt op: 3 augustus 2021 om 17:18

“Ik voel me fitter dan voorheen en super gezond.”

Joachim is beroeps brandweerman in Brussel. Hij startte begin mei met het Cure4Life programma en heeft 21 kilo vaarwel gezegd. De vuurproef glansrijk doorstaan, Joachim!

Het verhaal van Joachim

“Eind 2017 zag ik dat ik steeds meer woog: een gewichtstoename van 15 kg op 2 maanden tijd was er echt over. De hulpmiddelen die ik vroeger inzette, zoals proteïne shakes of “enkel groenten en fruit”, hielpen niet meer. Ik ben 1,77 meter lang en de weegschaal leek vastgeroest op 91,5 kg.

Bovendien wees de controlearts, tijdens het verplichte jaarlijks medisch onderzoek, mij op mijn overgewicht. Hij drukte mij met de neus op de feiten: mijn gewicht was sinds mijn intrede bij de brandweer (13 jaar geleden) in stijgende lijn blijven groeien. Als brandweerman moet je fit en in conditie zijn. Het is een fysiek zware job en je moet je “eigen gewicht” steeds meenemen tijdens interventies.

Als je met 20 kg overgewicht 14 verdiepingen naar boven moet lopen via de traphal, dan is elke kilo gewicht een bijkomende last. Ik voelde ook steeds meer de belasting op mijn gewrichten en spieren. Het feit dat men mij vriendelijk verzocht om 10 kg te verliezen om in orde te zijn met de normen bij de brandweer, was voor mij de druppel. Het moest nu maar eens stoppen!

Met de pc voor mij, ging ik op zoek naar een voedingsconsulent die me kon helpen. Zo kwam ik bij Ingrid in Halle terecht. Zij vertelde me hoe het Cure4Life programma werkt en wat hun filosofie is over gezonde voeding. Een wetenschappelijk onderbouwde aanpak, een medisch team aan de basis, gewone gezonde voeding (geen shakes of pilletjes), veel variatie en de persoonlijke begeleiding hebben mij overtuigd om ermee aan de slag te gaan. Ook het persoonlijk verhaal van Ingrid inspireerde mij. “Wat zij kon, kan ik ook”, dacht ik overtuigd.

Met mijn 91 kilo startte ik begin mei met de voorbereidingsfase van Cure4Life. Bij aanvang dacht ik dat ik zeker honger ging hebben (hoeveelheden) 😉 Toch bleek mijn persoonlijk programma mij perfect de nodige brandstof te geven en heb ik steeds mijn job kunnen uitvoeren. Ik heb mijn voedingspatroon volledig omgegooid zonder dat ik echt iets gemist heb.

Joachim verloor 21 kg dankzij Cure4Life!

Joachim verloor 21 kg dankzij Cure4Life!

Het extra gewicht vloog er letterlijk af! Na 7 weken was ik al 10 kilo kwijt. Mijn maagklachten, opgeblazen gevoel en zuuroprispingen waren meteen verdwenen. Mijn brandweerpak werd alsmaar groter!

Het feit dat ik om de 3 weken bij Ingrid op controle ging, was een bijkomende stimulans om zeer bewust met het programma bezig te zijn en hielp me om mijn target moeiteloos te halen. Ik weet nu heel goed hoeveel en wat ik nodig heb om me goed in mijn vel te voelen. Vroeger at ik veel te veel, merk ik op, ook vaak hetzelfde en zeker veel meer sauzen. Nu proef ik echt wat ik eet en geniet ik ervan.

Ik heb net mijn stabilisatiefase afgerond en weeg nu 70 kg. Ik voel me fitter dan voorheen en super gezond. Het grootste verschil voel ik in mijn gewrichten. Die “loomheid” is volledig uit mijn lijf en de zin om bezig te zijn is enorm toegenomen. Ik draag geen overlast meer. Op 5 maanden 21 kilo achterlaten bleek een makkie! Dit had ik zeker niet verwacht.

Door het volgen van het Cure4Life programma heb ik op een andere manier leren eten, nieuwe voedingswaren ontdekt en in het algemeen een andere kijk op voeding en gezondheid gekregen. Ik lees nu vaker de etiketten, vergelijk gelijkwaardige producten en ben veel bewuster bezig met wat ik in mijn lijf steek.

Ik kan het iedereen die twijfelt zeker aanraden. Yes, YOU can too!”

Ook een gezond gewicht met Cure4Life?

Joachim werd tijdens het Cure4Life programma persoonlijk begeleid door consulente Ingrid Merckx van Cure4Life Halle. Wil jij ook graag samen met Ingrid jouw ideale gewicht bereiken? En woon jij in de regio Halle? Klik dan hier voor meer informatie…


Gratis kennismakingsgesprek bij Cure4Life

Wil jij meer weten over Cure4Life en wat Cure4Life voor jou kan betekenen? Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek bij een Cure4Life consulent in jouw regio. Wij bieden je dit gesprek vrijblijvend aan, zodat je een goede uitleg krijgt over de methode van Cure4Life. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om al jouw vragen over Cure4Life te stellen.

Interesse? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op!

© 2022 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life