Cure4Life blog

Rik Elderhuis
Tags: 25 kiloafvallencure4life haarlemmermeerenergiekerfitterkleding past weer
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 13 september 2018 om 11:09
Bewerkt op: 3 augustus 2021 om 17:19

“Ik voel me fantastisch en mijn omgeving reageert zowaar nog enthousiaster!”

Het zal je niet ontgaan zijn: wij delen graag de verhalen van onze cliënten. Dit inspireert en motiveert ons om iedere dag weer alles te geven om de wereld een stukje gezonder en gelukkiger te maken. Daarom waren wij ook zo blij met het verhaal van Rik. Normaal gesproken krijgen wij ervaringsverhalen binnen van cliënten die hun streefgewicht al hebben bereikt, maar Rik zit nog middenin zijn traject. Hij is zo enthousiast, dat hij nu alvast zijn verhaal wilde delen.

Rik, woonachtig in de regio Haarlemmermeer, is begin mei gestart met het Cure4Life programma en hij is nu al 25 kilo kwijt. Super prestatie Rik!

Het verhaal van Rik

Begin dit jaar kwam ik in de sportschool Alexia Venema tegen. Zij hoorde mij praten over mijn fysieke gesteldheid met een maatje van me. Op dat moment was het eigenlijk tobben allemaal. Ik was nog nooit zo zwaar geweest. Ik was moe, had rugklachten, last van mijn knieën en leek me in een steeds slechtere conditie te manoeuvreren.

Op dat moment zat ik echt in een negatieve spiraal. Ik wist dat ik er snel iets aan moest gaan doen, want de klachten leken zich meer en meer op te gaan stapelen. Daarnaast had ik weinig kleding die ik nog paste, dus ik trok vaak maar wat aan, zolang het maar paste. Dit zorgde ervoor dat ik voor mijn gevoel er nooit eens leuk en vlot uit zag.

Gelukkig stapte Alexia destijds in de sportschool naar voren en deed een heel kort verhaal en gaf me haar kaartje. Omdat ik wel even een zetje nodig had om in beweging te komen, duurde het even voordat ik daadwerkelijk op de website ging kijken. Toen ik dat eenmaal gedaan had, was ik gelijk zeer geïnteresseerd. Ik dacht bij mezelf: ‘Wow, als dit toch eens zou kunnen lukken… Hoe vrij en goed ga ik me dan weer voelen…’.

Na een bezoek aan de dokter – voor een zoveelste klacht – besloot ik de stap te wagen. Mijn bloedwaardes, die al geprikt waren, zagen er niet al te rooskleurig uit. Mijn bloeddruk was hoog, En ook mijn cholesterol en suiker zagen er niet goed uit. Dit was het moment om actie te ondernemen.

Na het intake gesprek in maart, ben ik uiteindelijk met wat vertraging begonnen op 1 mei. Dit is tot nu toe een van de beste beslissingen in mijn leven geweest! Wow, wat gaat het hard. Na een week merkte ik al verschil. Ik stond op de tennisbaan en waar ik eerst bijna geen stap meer kon zetten, merkte ik al dat ik weer iets beter bewoog op de baan. Ook mijn maatjes complimenteerden me gelijk dat ik weer beter stond te spelen.

Echt veel was ik na een week natuurlijk nog niet afgevallen, maar ik voelde me toch wel al vele kilo’s lichter, energieker en fitter. Ik sliep ook beter, dieper en ik werd meer uitgerust wakker ’s ochtends. Iets waar ik al jaren mee liep te kwakkelen.

De weken erop vlogen de kilo’s eraf en ik werd steeds fitter en fitter. Het opstaan ging gelukkig ook steeds makkelijker. Waar ik voorheen met moeite pas om 09.30 uur opstond (om dan meestal nog te snoozen ook), lukte het me nu om moeiteloos fris en uitgeslapen om 07.30 uur op te staan. Wat een wereld van verschil. Echt geniaal!

Rik verloor al 25 kilo

Rik is halverwege zijn traject. Hij verloor al 25 kilo!

Ik merkte verder dat ik ook veel minder uren slaap nodig had. Zelfs bij een erg kort nachtje van 3 uurtjes, vond ik het meestal geen probleem om toch weer vroeg op te staan.

In de derde week van mei ben ik met vrienden een week naar Rome geweest. Daar heb ik mijzelf alvast een voorschot op een beloning gegeven. Ik heb namelijk 3 hele mooie overhemden gekocht. Maar deze heb ik gekocht gebaseerd op een gewichtsverlies van 50 kilo. Ik had in mijn hoofd welke maat ik dan ongeveer nodig zou moeten hebben en ik heb aan de verkoopster gevraagd of zij mij zich wilde voorstellen minus 50 kilo. Welke maat zou ik dan nodig hebben?

Vervolgens heb ik de kleinere maten dus ook daadwerkelijk gekocht. Na mijn terugkeer uit Rome, kon ik bijna niet wachten om deze overhemden aan te kunnen trekken.

Het programma ging gelukkig vliegensvlug en de recepten zijn ook lekker. ik hou van lekker eten, maar ik hou nog meer van de energie die ik krijg van wat ik eet. De kilo’s blijven eraf vliegen.

Halverwege juni ben ik in mijn kasten gaan kijken welke kleding ik weer paste, omdat ik merkte dat mijn oude kleding veel te ruim ging zitten. Tot mijn verbazing paste ik heel veel kleding weer.

En het bleef er vanaf vliegen. Op een gegeven moment waren broeken die ik de ene week nog paste, een week later veel te groot. Twee weken geleden besloot ik om weer een kastenronde te doen en ik probeerde voor de gein mijn 3 overhemden uit Rome. Tot mijn enorme verbazing zaten ze als gegoten.

Wow! Wat een geweldig resultaat nu al. Ik ben al op de helft en het is voor mij bijna een simpel rekensommetje geworden. Als ik op deze manier doorga, dan ben ik over zoveel weken op mijn streefgewicht. Wat een fantastisch gevoel.

Voor mij is dit het ideale programma en ik kan het iedereen aanbevelen. Ik voel me fantastisch en mijn omgeving reageert zowaar nog enthousiaster. Hoe motiverend is dat!

Ik ga lekker door op deze voet en zie er naar uit om me elke dag fitter en gezonder te voelen. Ik ga er in ieder geval keihard voor 🙂

Rik

Ook een gezond gewicht met Cure4Life?

Rik wordt tijdens het Cure4Life programma persoonlijk begeleid door consulent Alexia Venema van Cure4Life Haarlemmermeer. Wil jij ook graag samen met Alexia jouw ideale gewicht bereiken? En woon jij in de regio Haarlemmermeer? Klik dan hier voor meer informatie…


Gratis kennismakingsgesprek bij Cure4Life

Wil jij meer weten over Cure4Life en wat Cure4Life voor jou kan betekenen? Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek bij een Cure4Life consulent in jouw regio. Wij bieden je dit gesprek vrijblijvend aan, zodat je een goede uitleg krijgt over de methode van Cure4Life. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om al jouw vragen over Cure4Life te stellen.

Interesse? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life