Cure4Life blog

Tags: aspergescherrytomatenreceptzalm
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 24 april 2018 om 17:48
Bewerkt op: 12 mei 2022 om 10:51

[RECEPT]: Zalm met gegrilde asperges en cherrytomaten

YES, het is weer aspergetijd! Van april tot juni zijn deze heerlijke, langwerpige groentes weer te koop*. Heb jij hier ook zo naar uitgekeken? Asperges zijn hartstikke gezond. Ze bevatten de stof asparagine en het blijkt dat die stof een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Ook zitten asperges bomvol vitaminen: K, C, B1, B2, E en foliumzuur. En asperges werken bloedzuiverend en vochtafdrijvend. Een superfood dus!

In dit recept kiezen we voor de groene variant. Liever witte asperges? Vergeet dan niet om ze te schillen. En kook ze in 15 minuten gaar in een grote pan met een laagje kokend water.

*oké, die groene in dit recept kan je wél het hele jaar door krijgen. Alleen de witte asperge is er maar 6 weken per jaar 😊

Volg jij het Cure4Life programma?

Dat vinden wij fantastisch om te horen. Je mag dit recept maken vanaf fase 3 van het programma. Kijk in jouw persoonlijke map naar de hoeveelheden die je mag gebruiken.

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Zalm
  • Groene asperges
  • Cherrytomaten
  • Rucola
  • Citroen
  • Italiaanse kruiden (basilicum, oregano en tijm)

Bereiding

1. Dep de zalm droog. Snijd de citroen doormidden en besprenkel de zalm wat citroensap. Maak op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Verhit kokosolie in een grillpan en grill de zalm in ongeveer 6 minuten gaar. Keer de zalm halverwege om.

2. Verwijder de houterige uiteinde van de asperges (je hoeft groene asperges niet te schillen!). Verhit een grillpan (zonder olie) op middelhoog vuur. Grill de asperges in ongeveer 5 minuten.

3. Serveer de zalm met de asperges, een handje rucola, gehalveerde cherrytomaten en een schijfje citroen.

Eet smakelijk!

➡ Ben jij óók zo’n asperges liefhebber, maar eet je er liever vlees bij? Probeer dan eens groene asperges met kip uit de wok.

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life