Cure4Life blog

#4: Knolselderij champignonsoep - Recept
Tags: knolselderij champignonsoeprecept
FOTO: Williene Klinck - Bron website
Geplaatst op: 14 april 2015 om 14:46
Bewerkt op: 26 juni 2018 om 6:43

#4: Knolselderij champignonsoep – Recept

Een nieuw recept, gemaakt door Williene Klinck van Smakelijck.nl. Een knolselderij champignonsoep als een overheerlijk voorgerecht.

Ingrediënten voor knolselderij champignonsoep:

  • knolselderij
  • gemengde paddestoelen
  • ui
  • knoflook
  • zout
  • peper
  • groentebouillon *

Bereidingswijze :

Om te beginnen ga je de ui fruiten. Een halve ui als de soep voor twee personen is bestemd. Vervolgens ga je verder met de knolselderij. Je hebt maar een klein stukje van de knolselderij nodig. Je snijd het stuk even schoon en daarna in blokjes. Hierna begin je met het snijden van de paddestoelen / champignons in kleine stukjes.

Vervolgens doe je een theelepeltje kokosolie in de pan. Dit laat je even rustig smelten. Dan doe je eerst de ui in de pan en even laten fruiten. Daarna voeg je de paddestoelen toe, dit laat je eveneens even aan fruiten. Vervolgens giet je er wat groentebouillon bij. In deze groentebouillon laat je de soep 10 tot 15 minuutjes koken met deksel op de pan om de knolselderij te laten garen. Zodra de knolselderij gaar is, doe je de soep in de blender.

Is het naar je wens, doe je de soep weer terug in de pan. Dan kun je de soep verder op smaak maken met wat peper of zout. Is de soep iets te dik, dan kun je er nog wat groentebouillon aan toe voegen . Laat de soep even staan. Je kunt hierbij nog garnering maken. Bak wat champignonnetjes (met knoflook) op om deze vervolgens op de soep aan te brengen. Voor een beetje frisheid, kun je wat yoghurt over de soep verdelen. De knolselderij champignonsoep is nu klaar!

Geniet ervan!

* Volgt u het Cure4Life programma? Het recept voor de zelfgemaakte bouillon vindt u in uw map!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life