Cure4Life blog

Is thee stimulerend bij afvallen?
Tags: afvallen met theegezonde theekruidentheeThee en afvallen
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 28 januari 2016 om 15:40
Bewerkt op: 12 mei 2020 om 14:57

Is thee stimulerend bij afvallen?

De theeleuten, die kennen we allemaal. Echter, je ziet tegenwoordig steeds meer ‘echte’ theedrinkers! Wist je dat we gemiddeld 3500.000 liter thee per dag drinken in Nederland? Dat is zo’n 3 á 4 koppen thee per persoon per dag. Maar hoe gezond is thee eigenlijk? Is thee een middel dat het proces van afvallen stimuleert? In deze blog wordt antwoord gegeven op deze vragen.

Gezonde feiten

Meerdere onderzoeken tonen aan dat thee een positief effect heeft op de gezondheid. Men concludeert dat thee de kans op hart- en vaatziekten verlaagt. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht geven aan dat wanneer iemand meerdere koppen zwarte thee per dag drinkt, ongeveer 30 procent minder kans heeft op verkalking van de slagaders. Daarnaast concludeerde andere onderzoekers van deze universiteit dat drie of meer koppen thee drinken per dag, de kans op diabetes type 2 met 40 procent verkleint. Dit heeft voornamelijk te maken met het hoge gehalte aan antioxidanten. Echter, deze gezonde gevolgen zijn niet alleen dankzij thee. Meestal gaat dit gepaard met een gezonde leefstijl!

Het drinken van de juiste thee

Je weet inmiddels dat thee een positief effect heeft op je gezondheid. Cure4Life adviseert wanneer je thee drinkt, om verschillende soorten thee zonder suiker af te wisselen. Bekijk je eigen situatie. Heb je bijvoorbeeld last van obstipatie? Kies dan voor een kruidenthee. Over het algemeen zijn de biologische thee’s het gezondst. Aanraders zijn witte, groene, munt en vlierbloesem thee. Biologische thee kun je tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt kopen. Daarnaast kun je heel eenvoudig bepaalde soorten thee zelf verbouwen. Muntthee is gemakkelijk in een bloempot te kweken. Verser kun je het niet krijgen!

Thee stimulerend bij afvallen?

Of thee stimulerend bij het afvallen is, is een andere vraag. Gelukkig heeft thee ook een positieve invloed op het verliezen van gewicht! Thee helpt ter ondersteuning bij het afvallen. Het gaat namelijk wel gepaard met gezonde voeding, genoeg bewegen en voldoende slaap. De voedingstoffen in thee kunnen er juist extra voor zorgen dat je bepaalde kwalen kan aanpakken die het afvallen tegen zitten, zoals obstipatie of het vasthouden van vocht. Bovendien is al langer bekend dat bepaalde plantenextracten effect hebben op de vetcellen. Bijvoorbeeld de extracten uit witte thee. Een witte thee vermindert de aanmaak en groei van vetcellen en verhoogt de afbraak van vet uit deze cellen. Dit is een positief effect op het afvallen.

Lees ook:  De darmen: je tweede brein

Is thee een gezonde keuze tijdens het afvallen? Ja! Cure4Life adviseert om het water drinken zo nu en dan af te wisselen met een kopje thee. Denk er wel om, thee is geen vervanger voor je hoeveelheid water die Cure4Life adviseert om te drinken bij het afvallen.

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.

Cure4Life.eu maakt gebruik van cookies om o.a. ons websiteverkeer te analyseren. Ook bevat deze website cookies van derden, die onder andere gebruikt kunnen worden om u op sites van derden relevante advertenties te tonen.