Cure4Life blog

Hartstichting: “Flinke stijging hartproblemen in 2040”
Tags: hartpatientenhartstichtingleefstijlovergewicht
FOTO: Hartstichting - Foto: RTL Nieuws - Bron website
Geplaatst op: 10 december 2015 om 9:31
Bewerkt op: 18 september 2019 om 12:00

Hartstichting: “Flinke stijging hartproblemen in 2040”

Groot alarm van de Hartstichting. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in opdracht van de Hartstichting onderzoek gedaan naar het verwacht aantal hartpatiënten de komende jaren. De resultaten zijn schokkend: “Het aantal patiënten met een hartinfarct, een beroerte en/of hartfalen zal de komende decennia sterk oplopen naar 1,4 miljoen in 2040, een stijging van 65% ten opzichte van 2011.”

“Daarnaast vormen ook een verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht en te weinig lichaamsbeweging belangrijke risicofactoren.”

Hartstichting: “Enorm risico”

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting noemt deze ontwikkelingen schokkend. Tegelijkertijd geeft hij in een verklaring aan dat deze ernstige ontwikkeling tegen te gaan is: “Als vanaf nu iedereen zou stoppen met roken, zouden er in 2040 320.000 mensen minder hart- of vaatpatiënt zijn. Daarnaast vormen ook een verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht en te weinig lichaamsbeweging belangrijke risicofactoren.”

In de verklaring geeft de Hartstichting een aantal eenvoudige tips: “Bezoek je de huisarts, laat dan gelijk je bloeddruk meten. Een hoge bloeddruk is voor veel mensen een onzichtbare vijand.” Italianer noemt hoge bloeddruk een sluipmoordenaar. “Ik denk dat mensen heel veel kunnen doen om gezond te leven, maar het is helemaal niet verkeerd om wat regelmatiger de bloeddruk te meten, zeker als je weet als dat in de familie voorkomt.”

Hoe gezond leef jij?

Schokkende cijfers! Ook de consulenten van Cure4Life zien dagelijks de gevolgen van een ongezonde levensstijl. Overgewicht, overmatig medicijngebruik, maar ook psychische klachten zoals depressie. Veel mensen weten dat ze ongezond leven, maar vinden het lastig om een gezond leefpatroon aan te leren.

Juist hiermee kan Cure4Life u helpen! We kijken niet naar de symptomen. Maar juist naar de oorzaken van overgewicht en mogelijk ongezonde levensstijl. Die zijn per persoon verschillend en daar ligt nou de sleutel. Tijdens een gratis eerste intake komen deze aspecten uitgebreid ter sprake.

Gratis consult

Lees ook:  3 tips voor verantwoord eten tijdens feestdagen

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.

Cure4Life.eu maakt gebruik van cookies om o.a. ons websiteverkeer te analyseren. Ook bevat deze website cookies van derden, die onder andere gebruikt kunnen worden om u op sites van derden relevante advertenties te tonen.