Cure4Life blog

3 tips om verantwoord boodschappen te doen
Tags: 3 tips om verantwoord boodschappen te doenafvallenGezond boodschappen doengezond boodschappenlijstje
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 4 februari 2016 om 10:53
Bewerkt op: 13 juni 2017 om 13:43

3 tips om verantwoord boodschappen te doen

Afvallen betreft niet alleen de inname van gezonde voeding en het verkrijgen van genoeg lichaamsbeweging. Afvallen betreft een leefwijze waarin je bewuste keuzes maakt. Zo maak je ook bewuste keuzes bij het doen van boodschappen. Je wilt graag gezonde voeding in huis halen, maar waar let je op tijdens het boodschappen doen? Cure4Life geeft je 3 tips om verantwoord boodschappen te doen.

Tip 1: maak een boodschappenlijstje

Volg je het programma? Bekijk dan het receptenboek en schrijf op welke maaltijden je graag wilt eten in combinatie met je hoeveelheden. Dan weet je precies hoeveel en welke ingrediënten je nodig hebt. Zo haal je ook niet teveel of te weinig in huis. Volg je niet het programma? Ga dan op onderzoek uit naar wat gezonde maaltijden zijn. Of probeer een aantal Cure4Life recepten die op de website staan. Doordat je vooraf een boodschappenlijstje maakt, kom je minder snel in de verleiding om andere ongezonde ingrediënten of kant-en-klaar-maaltijden te kopen.

Tip 2: kies de juiste timing

Wanneer doe jij boodschappen? Het moment van de dag speelt namelijk een belangrijke rol in het maken van gezonde keuzes tijdens boodschappen doen. Ga nooit net voor je ontbijt, lunch of diner boodschappen doen. Dan heb je vaak trek en is het moeilijker om de verleiding te weerstaan om even die zak chips of die lekkere snicker bij de kassa niet te pakken. Komt het niet anders uit en is dat het enige moment dat je je boodschappen kan doen? Probeer dan jouw wens goed op je netvlies te prenten! Op die manier kun je ook de verleidingen weerstaan. Is dat een manier die voor jou niet gaat werken? Zorg dat je altijd een pakje crackers of een stuk fruit bij je hebt. Eet dan voor die tijd een cracker of een appel. En loop de snoep en chips vakken voorbij.

Tip 3: lees de etiketten

Lees je weleens de etiketten? Ik merk op dat ik daar steeds vaker naar kijk nu ik bewust ben van een gezonde leefstijl. Valt het je ook op hoeveel E-nummers soms in voedsel verwerkt is? Ik heb al vaker aangegeven, hoe meer bewerkt voedsel hoe ongezonder. Zo zijn er een hoop E-nummers die absoluut niet goed zijn voor je lichaam en hormoonhuishouding. Helaas is een groot deel van de voedingsindustrie nog gericht op het zo snel en goedkoop mogelijk produceren. Dit betekent dat er veel kunstmatige stoffen aan ons eten wordt toegevoegd. Bewerkt voedsel is vaak goedkoper, waardoor mensen dat sneller kopen. Echter, hoeft dat niet zo te zijn.

Cure4Life adviseert biologisch voedsel. En verse groente en fruit uit het seizoen zijn juist goedkoop. Je kunt beter de producten met een langgerekte ingrediëntenlijst vermijden! Geen pakjes en zakjes vol kleur-, geur- en smaakstoffen. Verse ingrediënten zijn gezond en werken beter qua verzadiging. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je afvalt en meer energie gaat ervaren.

Hanteer vandaag nog de drie tips om verantwoord boodschappen te doen

Niet morgen, maar vandaag! Wil jij een gezonde leefstijl verkrijgen of ben je begonnen met afvallen? Begin vandaag dan nog met deze eenvoudige tips te hanteren. En weet je, ik merk al wanneer ik geen ongezonde producten in huis heb de verleiding en ‘lekkere trek’ sterk afneemt. Krijg je visite? Haal dan op de dag zelf enkele producten in huis die voor je visite bestemd zijn. Maak hierbij ook bewuste keuzes. Je gaat op een gegeven moment beseffen dat je eraan gewend raakt en het juist als een prettige, gezonde leefstijl ervaart. Daar krijg je bewondering voor!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life