Cure4Life blog

3 tips om te wandelen of te fietsen
Tags: 3 tips om te wandelen of te fietseneenvoudig bewegeneenvoudig sportenMinimale dagelijkse beweging
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 4 september 2015 om 11:43
Bewerkt op: 15 september 2016 om 13:52

3 tips om te wandelen of te fietsen

En daar loop je dan, op de Veluwe! Een prachtige en populaire omgeving in Nederland. Niet alleen vanwege de natuur, maar ook voor de mooie en goed aangelegde wandel- en fietsroutes. Sowieso staat Nederland wereldwijd bekend om haar infrastructuur op het gebied van wandel- en fietspaden. Althans, de goed aangelegde paden worden regelmatig opgemerkt door buitenlandse reizigers. Je wordt niet snel van de weg getoeterd en fietsen over de snelweg komt al helemaal niet in ons op omdat we gewoonweg veel veiligere routes hebben. Dus van dit landelijk voordeel moeten wij gebruik van maken! En al helemaal als je wilt afvallen en dagelijks moet bewegen.

Overgewicht en bewegen

Iemand die overgewicht heeft en daar iets aan wil doen, kan snel denken: ‘ik moet keihard gaan sporten’. De één is een liefhebber van sport en heeft geen problemen om dagelijks te sporten. De ander kijkt liever sport. En weer een ander heeft er helemaal niets mee. Wist je dat het vaak helemaal niet goed is om fanatiek te beginnen met sporten als je af wilt vallen? Sporten moet je opbouwen. Bovendien kun je in plaats van sporten ook gewoon je dagelijkse beweging aanpassen. Wandelen of fietsen is een lichamelijke beweging die voor veel mensen haalbaar is en daarom een goed hulpmiddel is bij het afvallen. Dagelijkse lichamelijke beweging wordt ook door het Cure4Life programma geadviseerd!

3 tips om te wandelen of te fietsen

Om het dagelijkse bewegen op te rit te krijgen heb ik hieronder drie tips op een rij gezet. Ben je al begonnen?

Tip 1: geniet van de natuur

Nederland is geen Canada, maar ook Nederland heeft een schitterende natuur. En het voordeel is dat we veel geschikte wandel- en fietsroutes hebben. Daag je zelf uit om zoveel mogelijke wandel- en fietsroutes af te gaan. De route wordt dan nooit saai en je ziet nog eens wat. Je zult ontdekken hoe mooi de natuur is. En zowel op wandelen als fietsen kun je je goed kleden. Zorg ervoor dat je altijd een rugtasje bij je hebt met water, zonnebrand en of regenkleding.

Tip 2: zoek jouw stok achter de deur

Moet je jezelf er toezetten om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen? Zoek dan uit wat jouw stok achter de deur is. Wat motiveert je? Je hebt bijvoorbeeld altijd al graag een hond willen hebben. Dan is dit een dubbele kans! Een leuk huisdier waar je elke dag mee kan en moet wandelen. Ik heb nog nooit een hond gezien die niet naar buiten wil na een lange tijd in huis te hebben gezeten. En weet je wat het mooie is, die kwispelende staart en smekende oogjes motiveert je direct om die wandeling of fietsrit te maken.

Tip 3: maak eens gebruik van de nieuwste hype

Weer een nieuwe hype. Ik denk maar altijd ‘doe alsjeblieft niet altijd mee met al die nieuwe hypes’. Echter, sommige hypes zijn nou eenmaal te geniaal om aan je voorbij te laten gaan. Waar heb ik het dan over? Kun je het raden? Ik als jong volwassenen stap elke dag op de fiets naar het werk. Met een gangetje van 18 à 20 km per uur kan ik niet zeggen dat ik extreem langzaam fiets. En dan..’ZOEF’, iemand haalt mij moeiteloos fietsend in en diegene had mijn opa kunnen zijn! Ik heb het over dé elektrische fiets! En deze fiets is niet alleen populair bij 50+-ers. Steeds meer jong volwassenen gebruiken het als vervanger voor de auto naar het werk. Wilt u meer bewegen? Leg de lat niet gelijk te hoog. Net zoals een loopband bestaat nu ook de elektrische fiets. Deze fiets maakt het net wat eenvoudiger om op een prettige manier toch aan je dagelijkse beweging te komen.

Berline_blog

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life