Cure4Life blog

Succesverhaal Jopie
Tags:
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 1 oktober 2021 om 11:09
Bewerkt op: 1 oktober 2021 om 12:12

“Mijn diabetes type II is weg, daar ben ik echt heel blij mee!”

Jopie (58) had vanwege de ziekte van haar man een aantal stressvolle jaren achter de rug met alle gevolgen van dien. Zo kampte Jopie met vermoeidheid, ze voelde zich sloom en als ze de trap op liep dan was ze snel buiten adem. Maar het dieptepunt was dat er diabetes type II bij haar werd vastgesteld. Meer motivatie had Jopie niet nodig om met Cure4Life aan de slag te gaan. Ze viel maar liefst 27 kg af en nog belangrijker: haar diabetes type II is weg.  Daarnaast merkte ze dat ook andere gezondheidsklachten verminderden en zelfs verdwenen.

Wanneer we Jopie spreken zien we een stralende, sprankelende vrouw. Maar nog niet eens zo gek lang geleden was dat nog heel anders, verzekert Jopie ons. “Ik heb een stressvolle periode van een aantal jaren achter de rug omdat mijn man ernstig ziek was. Ik was vaak heel erg moe en ik had nergens zin in. Eigenlijk kostte alles veel moeite. Ik merkte dat ik buiten adem was wanneer ik de trap op liep. Maar het dieptepunt was dat ik diabetes type II kreeg en dat wilde ik echt niet.”

“Als ik nu terugkijk naar die tijd, dan raakt mij het meest dat ik mijzelf eigenlijk doodongelukkig voelde. Ik denk er niet graag aan terug, want dat is verschrikkelijk. Niet alleen mijn gezondheidsklachten namen toe, ook kampte ik met een gewichtstoename. Op mijn hoogtepunt woog ik 93 kg,” vertelt Jopie.

De noodzaak is er en de motivatie om aan de slag te gaan ook, wanneer Jopie een advertentie tegenkomt van Cure4Life. “Dat is wat ik nodig heb!” denk Jopie direct. Een afspraak bij Angelique Visser van Cure4Life Den Helder is snel gemaakt en na het gratis kennismakingsgesprek is Jopie overtuigd. Ze gaat aan de slag met Cure4Life en ze merkt al snel de voordelen. Niet alleen haar gezondheidsklachten verminderen, maar ook de mensen om haar heen beginnen het verschil op te merken.

“Ik werk in een ziekenhuis en ik kreeg de hele dag te horen van: ‘Joh, wat heb jij gedaan? Ben je zo afgevallen? Wat goed zeg!’ Dat is natuurlijk heel fijn om te horen en ik was natuurlijk ook veel blijer met mezelf, dat ook. Vooral dat ik eindelijk iets had dat wél werkte.”

En dat laatste is een beetje een understatement, want Jopie viel maar liefst 27 kg af dankzij Cure4Life. Daarnaast heeft ze geen hoge bloeddruk en migraine meer en slaapt ze weer heel goed. Zoals eerder gezegd is haar diabetes type II nu ook weg en heeft ze al haar medicatie weten af te bouwen.

Op de vraag of Jopie nog steeds buiten adem is wanneer ze de trap op loopt roept ze lachend: “Ik wandel graag op het strand en dan moet je een hoge trap op. Als ik vroeger boven was, dan had ik het gevoel dat ik aan de zuurstof moest. En nu doet het me echt helemaal niets meer. En dat is echt waar hoor, ik lieg niet. Het was vroeger echt verschrikkelijk.”

Al met al is Jopie blij dat ze bij Cure4Life Den Helder aan de slag is gegaan. “Als ik nooit het Cure4Life programma had gevolgd, dan was ik niet op het punt gekomen waar ik nu ben. Daar ben ik wel van overtuigd. Cure4Life heeft mij echt geholpen, het was oprecht life changing.”

En daar sluiten wij ons volledig bij aan. Jopie, wat een super goede prestatie. Je mag trots zijn, wij zijn dat ook!

Ook een gezond gewicht met Cure4Life?

Jopie werd tijdens het Cure4Life programma persoonlijk begeleid door consulente Angelique Visser van Cure4Life Den Helder. Wil jij ook graag samen met Angelique jouw ideale gewicht bereiken en woon jij in de regio Den Helder? Klik dan hier voor meer informatie…

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life