Cure4Life blog

Ervaringsverhaal Maria
Tags: cholesterolervaringsverhaalhoge bloeddrukmariamedicatie
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 8 september 2020 om 17:22
Bewerkt op: 9 september 2020 om 12:21

“Ik voel me fantastisch; alsof ik mijn leven heb teruggekregen!”

Maria was haar overgewicht helemaal beu. Het was voor haar niet meer mogelijk om normaal te kunnen winkelen voor kleding, ze had last van haar voeten en benen en ze had ook diverse gezondheidsklachten waarvoor ze medicatie moest slikken.

Maria: “Ik had echt zoiets van: nou, als dit mijn toekomst is straks, dan kan ik uiteindelijk helemaal niet meer lopen of misschien zelfs in een scootmobiel terecht komen. Ik kan er bijna helemaal emotioneel van worden.”

Bekijk het verhaal van Maria:

Het verhaal van Maria

“Ik ben Maria. Vorig jaar woog ik 118 kilo, inmiddels weeg ik 74 kilo. Ik ben dankzij Cure4Life dus 44 kilo afgevallen.”

Het welbekende jojo-effect

Als Maria terugkijkt naar hoe het eerst was, kan ze alleen maar tevreden zijn over hoe het nu is. “Ik heb drie kinderen gekregen en eigenlijk was ik na elke zwangerschap zwaarder. Ik ben altijd aan het diëten geweest, het bekende jojo-effect.

Ik had echt zoiets van: nou, als dit mijn toekomst is straks, dan kan ik uiteindelijk helemaal niet meer lopen of misschien zelfs in een scootmobiel terecht komen. Ik kan er bijna helemaal emotioneel van worden.

Het feit dat het zo ver gekomen is toen, terwijl je weet hoe het nu kan zijn… Ik ben echt heel lang zo zwaar geweest; dat heeft me toch wel belemmerd in heel veel dingen”.

Impact op gezondheidsklachten

Het overgewicht kwam namelijk met gebreken. Maria ontwikkelde steeds meer pijntjes, maar gelukkig zijn die nu een stuk minder. Sterker nog: “Ik heb nergens meer last van; ik heb geen zere voeten en zere benen meer. Ook heb ik geen hoofdpijnen meer gehad.”

Geen zere voeten en benen meer, geen hoofdpijnen meer. En nog belangrijker: geen medicatie meer: “Ik had drie medicaties: voor de hoge bloeddruk, ik slikte maagzuuremmers en ik had een cholesteroltablet. Ik slik nu helemaal niks meer.”

“Ik ben enorm blij met hoe ik me nu voel”

Maria’s overgewicht heeft in het verleden bepaalde alledaagse zaken moeilijk gemaakt. Gelukkig is ook in dat opzicht het leven van Maria in positieve zin veranderd.

Zo ging ze van maat 52 naar maat 42, wat betekent dat ze niet alleen meer in ‘grote maten winkels’ hoeft te kijken. “Ik kan in principe elke winkel binnenlopen, kijken wat ik leuk vindt en het gewoon passen.”

“Al met al voel ik me eigenlijk fantastisch; alsof ik mijn leven weer heb teruggekregen”.

Ook een gezond gewicht met Cure4Life?

Maria werd tijdens het Cure4Life programma persoonlijk begeleid door consulente Alexia Venema van Cure4Life Haarlemmermeer. Wil jij ook graag samen met Alexia jouw ideale gewicht bereiken? En woon jij in de regio Haarlemmermeer / Leiden? Klik dan hier voor meer informatie…


Gratis kennismakingsgesprek bij Cure4Life

Wilt u meer weten over Cure4Life en wat Cure4Life voor u kan betekenen? U kunt zich vrijblijvend aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek bij een Cure4Life consulent in uw regio. Wij bieden u dit gesprek vrijblijvend aan, zodat u een goede uitleg krijgt over de methode van Cure4Life. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om al uw vragen over Cure4Life te stellen.

Interesse? Vul hieronder uw gegevens en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life