Cure4Life blog

Tags: afvallenervaring cure4lifeervaringsverhaalingezonden briefSuccesverhaal
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 17 april 2018 om 9:18
Bewerkt op: 3 augustus 2021 om 17:27

“Alles wordt fijner, het leven in z’n totaliteit.”

Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik dik ben. Ik voelde me ongelukkig, somber en gestigmatiseerd in dit leven. Ik vond het vervelend om dik te zijn en daarnaast voelde ik me ongezond. Met een jongere partner was de drijfveer erg groot om gezond te worden om nog lang met haar het leven te kunnen delen.

Het was weer eens zo’n moment dat ik mij realiseerde, als ik nu niets onderneem word ik echt depressief. Ik ben gaan zoeken naar “onder begeleiding afvallen.” Toen ik Cure4life op internet vond – onder begeleiding afvallen – en zag welke aandacht er aan je zou worden besteed en hoe de methode werkt, was een kennismakingsgesprek snel gemaakt.

Vervolgens ben ik met Cindy Paudyal in zee gegaan en heeft zij mij op zeer professionele wijze zowel emotioneel als praktisch erg goed bijgestaan en begeleid. De manier van Cure4life is voor mij de eerste afvalmethode die zo goed werkt, zo goed vol te houden is en zo goed zelf te hanteren en uit te voeren is. Overzichtelijk, duidelijke handvatten en ontelbare mogelijkheden qua eten.

Het was een grote stap. Het fysieke onderzoek, bloedafname, je wordt helemaal geanalyseerd en dat is confronterend. Maar het maakte mij ook wakker en bewust. Wat doe ik toch met mezelf? Hoewel ik geen ongezonde eter was en ben, gingen er toch ongemerkt met regelmaat ongezonde dingen naar binnen. Denk aan snoep en hartige zaken. Geen kilo’s maar toch elke week wel iets, verjaardagen, traktaties op je werk. Hoe makkelijk stop je toch iets in je mond in het ‘langslopen’?

Het boekwerk dat je krijgt van Cure4life, met daarin de analyse op je eigen systeem is zo verhelderend en zo prettig. Het geeft inzicht in wat je doet en wat er nodig is om het patroon van eten te veranderen.

De eerste maand was denk ik het zwaarst. Het vele water drinken, het ontgiften, en de kleine porties die je mag. Er vindt een ‘mindset’ plaats en ook fysiek moest ik erg wennen aan het letterlijk ‘lege’ gevoel. Dat lege gevoel kent ook een emotionele kant. Ik merkte dat ik kennelijk toch wel dingen weg at. Hoe minimaal ook, maar bij onvrede greep ik klaarblijkelijk toch naar een snack.

De mindset zit ‘m echt in het besluit: dat ik de snacks niet meer nodig heb. Ik kan ook zonder, ik ben ook tevreden met gezond eten. Het kostte mij echt wel een tijdje om de gedachten om te draaien. In plaats van te denken: “ik mag niks meer eten” werden de gedachtes “ik kies ervoor om gezonder te eten en niet te snoepen”. Het lijkt zo eenvoudig maar dat was het niet. Toch zit in dat besluit de kern en gaf het mij de kracht en het doorzettingsvermogen om dit traject aan te gaan met mezelf.

In plaats van te denken: “ik mag niks meer eten” werden de gedachtes “ik kies ervoor om gezonder te eten en niet te snoepen.”

Na een maand of 5 zat ik ’s avonds op de bank en overviel mij een erg naar gevoel. Ik moest huilen, ik wilde niet meer. Ik was er zó klaar mee. Het almaar rekening moeten houden met de voeding, de gewichten ervan en de discipline die ik ervoor op moest brengen. Ik was al heel wat afgevallen maar ineens zag ik het niet meer zitten.

Ik heb Cindy gebeld en wat zij toen zei heeft mij zo ongelooflijk gemotiveerd waardoor ik het knopje toch weer om kon draaien en mezelf weer op de rit wist te zetten. De strekking van haar reactie luidde: “nu pas moegestreden Han? Nou, dat heb je dan ontzettend knap lang volgehouden. Er zijn mensen die na een maand dit gevoel al hebben.” Dat was zo strelend en complimenteus, ze gaf mij het gevoel dat het niet raar was, dat ik het erg goed deed. En daarmee was het goed en kon ik de volgende dag echt de draad weer gemotiveerd oppakken en niet omdat het moest, maar omdat ik het wilde.

Na 9 maanden had ik mijn streefgewicht bereikt. Van 103 (toen ik begon) naar 70. Tjonge, wat een wereld van verschil. Alles wordt fijner, het leven in z’n totaliteit. Bewegen, mijn somberheid is verdwenen, de kleding die nu wel past en voorheen niet. Je loopt een winkel in en je hoort gewoon bij de gemiddelde maat. Ik geniet weer van mezelf in het bijzijn van anderen. Mensen hadden ook veel respect voor me door mijn enorme discipline.

“Na 9 maanden had ik mijn streefgewicht bereikt. Van 103 (toen ik begon) naar 70”

De stabilisering vond en vind ik nog steeds best moeilijk. Wat kan ik wel toevoegen qua eten en wat is beter om niet te doen? Wat slaat niet goed aan in mijn lijf en wat kan ik wel hebben? Het is en blijft een zoektocht. Het was eng om meer te gaan eten en dat vind ik nog steeds eng. Toch is het noodzakelijk om dit te doen, om zodoende echt grip te houden op dat gewicht waar ik zo blij mee ben.

Ik ben nu ruim 5 maanden op gewicht. En schommelen doet het wel een beetje, maar ik ben er bewust van en weet wat ik moet doen om het echt goed bij te houden.

Het frietje waar ik zo naar verlangde heb ik inmiddels gegeten en ik moet zeggen het was heerlijk. En kikkererwten met spinazie en feta zijn minstens zo lekker en in ieder geval een stuk gezonder. En dat voel ik nu pas echt goed in mijn lijf.

Als mensen overwegen dit te gaan doen zou ik het volgende willen meegeven: voel van binnen echt goed wat je nodig hebt. Waar word je blij van en wat wil je bereiken in dit leven? Dus niet alleen de focus op het dunner willen worden maar wat wil je nog meer? Ik wilde zo graag mezelf weer mooi vinden, ik wilde zo graag weer blij wakker worden. Ik wilde me ook zo graag mooier kleden. Geef jezelf de tijd om hierachter te komen en voel wat de drijfveer is om hier mee te beginnen. Cure4life doet het niet voor je, ze kunnen je helpen, maar je moet het ook echt zelf doen. Maar de handvatten die zij geven, de begeleiding die je krijgt en de resultaten die het oplevert zijn wat mij betreft allemaal zo ondersteunend en krachtig, dat je niet anders kan dan jezelf serieus te nemen in dit proces.

Cure4life heeft mijn leven echt verbeterd!!!

Hartelijks,
Han Bosman

Ook een gezond gewicht met Cure4Life?

Han is tijdens het Cure4Life programma persoonlijk begeleid door consulente Cindy Paudyal van Cure4Life Utrecht. Wil jij ook graag samen met Cindy jouw ideale gewicht bereiken? En woon jij in de buurt van Utrecht? Klik dan hier voor meer informatie…


Gratis kennismakingsgesprek bij Cure4Life

Wil jij meer weten over Cure4Life en wat Cure4Life voor jou kan betekenen? Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek bij een Cure4Life consulent in jouw regio. Wij bieden je dit gesprek vrijblijvend aan, zodat je een goede uitleg krijgt over de methode van Cure4Life. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om al jouw vragen over Cure4Life te stellen.

Interesse? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op!

© 2022 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life