Cure4Life blog

Afvallen in een rolstoel? Miranda is hét voorbeeld!
Tags: afvallen in een rolstoelAfvallen met een lichamelijke beperkingAfvallen met weinig bewegingMirandarolstoeldansen
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 3 augustus 2016 om 15:11
Bewerkt op: 3 augustus 2021 om 17:49

Afvallen in een rolstoel? Miranda is hét voorbeeld!

Miranda (30) viel dankzij Cure4Life ruim 22 kilo af, ondanks dat zij in een rolstoel zit! Een oneindig gevecht en het risico dat zij nooit meer die rolstoel uit kon komen, stond haar op het netvlies geschreven. Het was echt tijd om die knop voorgoed en altijd om te zetten. Afvallen in een rolstoel is dus mogelijk! Lees hieronder haar verhaal of bekijk haar video!

Kun je afvallen met weinig beweging?

Miranda: “Je denkt altijd, je hebt veel minder beweging als een ander, dus dat gaat je toch nooit lukken, want je moet sporten, maar op mijn manier heb ik wel laten zien dat het kan ondanks dat je in een rolstoel zit!” Miranda is geboren met een open rug. Dit houdt in dat het ruggenwervel onderbroken is, waardoor je verlammingsverschijnselen kunt hebben aan je voeten, benen en heupen. Hierdoor kun je nauwelijks tot niet lopen.

Minder eten, toch vliegen de kilo’s eraan!

Miranda: “Voor Cure4Life ben ik altijd al bezig geweest met diëten, dan dit dieet, dan dat dieet. Dan stopte ik en dan kwam ik weer aan. En op een gegeven moment ben ik maar minder gaan eten, want ik werd alleen maar dikker en ik dacht hoe minder ik ga eten hoe slanker ik werd. Het tegenovergestelde was waar! Ik werd alleen maar dikker. Op een gegeven moment ga je er weer tegen aan. Je hebt lopen snaaien en dan vraag je jezelf: was het lekker? Nee. En dan ga je dus weer aan het werk om af te vallen, denk je. Maar dat gebeurt dus gewoon niet. En toen dacht ik: nu moet de knop om. Dat je echt wat gaat doen, want anders kom je helemaal nooit meer die rolstoel uit.”

“Miranda is veel gelukkiger geworden”

Sandra heeft Miranda leren kennen op de dansschool The Wheeldancers. Sandra: “Miranda is vorig jaar gestart met het Cure4life programma. Miranda is veel gelukkiger geworden, zoals ze nu is. Dat kun je echt wel aan haar zien!” Miranda: “Ik ben sowieso veel energieker, ik ben veel minder moe en ik ontdek dat ik veel meer dingen eigenlijk kan waarvan je dacht dat je die nooit kon.” Sandra: Ik vind het echt zo knap, zo geweldig, daar heb ik gewoon heel veel respect voor! Ik vind het echt tof dat ze het heeft gedaan!”

Afvallen in een rolstoel is zeker mogelijk!

Afvallen in een rolstoel is dus echt mogelijk. Miranda is het voorbeeld! Miranda: “ik ben heel trots op mezelf, ik heb het allemaal toch wel geflikt. Ik kan letterlijk en figuurlijk weer op eigen benen staan. Stond ik al, maar ik kan nu makkelijker de rolstoel uit de auto halen, ik kan makkelijker sporten, ik kan makkelijker bewegen en dat moet zo blijven! Absoluut. En daar gaan we voor!”


Gratis kennismakingsgesprek bij Cure4Life

Wil jij meer weten over Cure4Life en wat Cure4Life voor jou kan betekenen? Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek bij een Cure4Life consulent in jouw regio. Wij bieden je dit gesprek vrijblijvend aan, zodat je een goede uitleg krijgt over de methode van Cure4Life. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om al jouw vragen over Cure4Life te stellen.

Interesse? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life