Cure4Life blog

Tags: ansjovisCure4Life receptengezondGezond afvallengezond receptgezond snel afvallenGezonde voedingkoningsdagsinaasappel
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 3 april 2018 om 8:13
Bewerkt op: 12 mei 2022 om 10:46

[RECEPT]: Sinaasappelschuitjes met ansjovis

🎵 WILHELMUS VAN NA-HA-SSOUWE … 🎵

Oké, heb jij nu ook ons volkslied in je hoofd? Wij neuriën hem al de hele week. Waarom? Wij hebben gewoon súper veel zin in Koningsdag. Dit is één van de leukste feestdagen, want: typisch Nederlands en iedereen is oranje gekleed (vrolijke kleur!).

Waarom alleen onszelf in het oranje steken als we ook ons eten een oranje make-over kunnen geven? Daarom vandaag een recept met een oranje tintje: sinaasappelschuitjes met ansjovis. Hé, de oranje tompouce krijgt er hier een serieuze concurrent bij.

Eet jij liever geen vis?

Je kan de ansjovis gemakkelijk vervangen voor wat kleine blokjes feta (vegetarisch) of een handje kikkererwten (vegan). Oók hartstikke lekker!

Volg jij het Cure4Life programma?

Wat goed om te horen! Je mag dit recept maken vanaf fase 3 van het programma. Kijk in jouw persoonlijke map naar de hoeveelheden die je mag gebruiken.

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Sinaasappel
  • Ansjovis
  • Basilicum

Bereiding

1. Halveer de sinaasappel. Snijdt met een mesje langs de rand en lepel het vruchtvlees eruit. Snijdt het vruchtvlees in stukken.
2. Hak de ansjovis en de verse basilicum in fijne stukken.
3. Hussel het vruchtvlees van de sinaasappel, de ansjovis en de basilicum door elkaar. Vul de sinaasappelschil met het mengsel.

Wil je nog meer oranje recepten? Wat dacht je van paprikasoep of wortelfriet

Eet smakelijk!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life