Cure4Life blog

Tags: aspergesAvocadoavondetenavondmaaltijdCure4Life receptgegrilde kipgezond receptmakkelijk receptvoedzaam receptzomers recept
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 25 juli 2018 om 10:13
Bewerkt op: 7 augustus 2018 om 10:37

[RECEPT]: Gegrilde kip met asperges en avocado

Wil je vanavond een maaltijd vol met eiwitten en onverzadigde vetten? En het liefst met weinig tot geen koolhydraten? Maak dan deze gegrilde kip met asperges en avocado. De combinatie van kipfilet (liefst wel biologisch!) en de groene groente is hartstikke lekker én gezond. En niet te vergeten: je krijgt ook nog eens veel vitamines en mineralen binnen. Yes!

Ben jij vegetariër of veganist? Laat de kipfilet weg of vervang hem voor iets vegetarisch. Bijvoorbeeld door de kipstuckjes van de Vegetarische slager.

Volg jij het Cure4Life programma?

Dat vinden wij fantastisch om te horen! Je kan de gegrilde kip met asperges en avocado maken vanaf fase 3 van het programma. Kijk in jouw persoonlijke map naar de hoeveelheden die je mag gebruiken.

 Dit recept is:

Ingrediënten

  • Kipfilet
  • Groene asperges
  • Avocado
  • Spinazie
  • Gemengde sla

Bereidingswijze

1. Bestrijk de kipfilet met olijfolie en maak op smaak met peper en zout. Verhit olie in de grillpan en grill de kipfilet in 6-8 minuten gaar. Haal de kipfilet uit de grillpan en wikkel in aluminiumfolie.

2. Verwijder het houtige uiteinde van de asperges. Pak de grillpan er weer bij en grill de asperges 8-10 minuten.

3. Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd reepjes in het vruchtvlees en lepel dit eruit. Grill de avocadoplakjes 1 minuut mee met de asperges.

4. Was de spinazie en gemengde sla en doe dit in een kom. Haal de kipfilet uit het aluminiumfolie en leg bovenop de spinazie en sla. Leg ook de asperges en avocado erbij en besprenkel met wat olijfolie.

Eet smakelijk!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life