Cure4Life blog

Tags: Cure4Life receptgezond ijsgezond ijs makengezond tussendoortjegezonde snackGezonde voedinggroente-ijskomkommerijszelf ijs makenzomers recept
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 31 mei 2018 om 17:15
Bewerkt op: 12 mei 2022 om 11:01

[RECEPT]: Komkommerijs

Geen vruchtenijsje, maar een … GROENTE-IJSJE! Want dit ijsje is gemaakt van komkommer, hoe leuk is dat?! Komkommer is de perfecte groente om ijs van te maken. Deze groene krachtpatser bestaat uit 97% water. Dus ideaal om te eten (of likken!) als je lichaam vocht nodig heeft. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken nu de temperatuur steeds verder stijgt. Dus ga aan de slag en maak jouw eigen komkommerijs!

Volg jij het Cure4Life programma?

Daar zijn wij blij om! Het ijsje kan je vanaf fase 3 van het programma maken. Kijk in jouw persoonlijke map naar de hoeveelheden die je mag gebruiken.

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Komkommer
  • Munt
  • Limoen
  • Witte wijnazijn
  • Stevia

Bereidingswijze

1. Was de komkommer en snijd in stukjes. Doe de komkommer in een blender en voeg een aantal blaadjes munt toe. Voeg een klein scheutje witte wijnazijn toe en een beetje stevia. Mix het geheel in de blender (of gebruik een staafmixer).

2. Giet het komkommersap in een ijsvormpje en doe hier een stokje of lepel in. Heb je geen ijsvormpjes in huis? Je kan hier ook een beker voor gebruiken.

3. Zet het ijsvormpje minimaal 4 uur in de vriezer. Tip: maak het ijsje ’s avonds en zet het een nacht in de vriezer

Geniet van jouw gezonde ijsje!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life