Cure4Life blog

Tags: HalloweenNajaarsreceptPompoensoepRecept voor pompoensoep
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 31 oktober 2015 om 11:01
Bewerkt op: 21 april 2022 om 11:52

#10: Halloween. Een toepasselijk recept, pompoensoep!

31 oktober, Halloween! Een niet-traditioneel fenomeen in Nederland, maar aan Halloween wordt tegenwoordig in Nederland ook behoorlijk wat aandacht geschonken. Cure4Life heeft daarom een toepasselijk recept, pompoensoep!

Wist je dat

Halloween een feestdag is die met name gevierd wordt in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada en Ierland? Kinderen verkleden zich en bellen aan als het donker wordt bij huizen in de buurt die versierd zijn met lichtjes en pompoenen. De kinderen roepen bij het aanbellen trick or treat, waarbij de kinderen een plagerijtje uithalen of iets lekkers krijgen. Jong volwassenen gaan soms naar halloweenfeesten.

Probeer de pompoensoep!

Een heerlijke pompoensoep. Lees hieronder hoe je dit recept klaar maakt.

Ingrediënten:

  • pompoen
  • ui
  • (bleek)selderij
  • knoflook
  • tuinkruiden (bijv. bieslook en peterselie) en kerrie

Bereidingswijze

Pel de ui en maak de selderij schoon, verwijder bladeren en vezels en snijd het in stukken. Spoel de peterselie. Doe deze ingrediënten in koud water en breng het op een hoog vuur aan de kook. Laat dit ongeveer 7 minuten koken. Snijd ondertussen het pompoenvlees in dobbelsteentjes van 2 à 3 centimeter en roerbak die. Niet laten kleuren, alleen garen! Doe dit bij de ui, bleekselderij en de peterselie en breng dit op een hoog vuur aan de kook. Kruid eventueel bij, zet de deksel op de pan en laat het 30 minuten verder garen op een zacht vuur. Pureer de soep met een staafmixer en strijk ze eventueel nog glad door een fijne zeef. Wanneer de soep te dik is, voeg dan water bij. Dien op, gegarneerd met kervel of peterselie. Je kunt deze soep ook als maaltijdsoep eten als je er geroerbakt vlees in vermengt.

Eet smakelijk!

 

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life