Cure4Life blog

Bosbessen en appel snack - Recept
Tags: appelbosbessenSmakelijcksnack
FOTO: Williene Klinck - Bron website
Geplaatst op: 26 februari 2015 om 13:11
Bewerkt op: 23 september 2016 om 9:32

#3: Appel & Bosbessensnack – Recept

Deze appel snack met bosbessen past binnen het voedingsprogramma van Cure4Life. Speciaal voor Cure4Life heeft Williene Klinck van Smakelijck.nl deze snack samengesteld. Volg je het Cure4Life programma? Zorg dat je goed op je grammen let.

Ingrediënten voor appel snack

witlof
appel met schil
walnoten
sinaasappel
versie peterselie
mayonaise
yoghurt
peper
keltisch zout
citroensap

Bereidingswijze

Verwijder de lelijke bladen van de witlof en leg de witlofblaadjes in zijn geheel op een bord. De appel snij je in dunne reepjes. Door middel van een mandoline krijg je mooie reepjes. Leg deze partjes op de witlofsalade. Snij de sinaasappel en leg een aantal partjes op het bord. Vervolgens leg je een aantal rucolablaadjes op de salade.

Voor het maken van de dressing doe je een lepel yoghurt in een kommetje. Voeg een theelepel mayonaise toe. Bijvoorbeeld de Belze Majoneis van Ton’s. Deze is zonder toegevoegde suikers, zoekstoffen en conserveeringsmiddelen. Maak de dressing aan met een kneepje citroensap. Voeg een beetje verse peterselie toe en maak de dressing op smaak met peper en keltisch zout. Keltisch zout is een stuk gezonder dan wit geraffineerd zout. Geniet van je appel snack!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life