Cure4Life blog

Tags: avondetenbloemkoolbloemkoolrijstCure4Life receptdinergezond receptgroenteWortel
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 23 april 2018 om 16:48
Bewerkt op: 6 juni 2018 om 15:12

[RECEPT]: Bloemkoolrijst met gegrilde wortel en ui

Courgette spaghetti, bieten tortilla, bloemkoolrijst. Heb jij ze ook al gespot in de supermarkt? Steeds vaker zie je ze in de schappen liggen. Groente als alternatief voor koolhydraten. Super goed, want zo eet je zonder moeite een flinke portie extra groente. Aan deze trend willen we wél mee doen (want: gezond!). Daarom vandaag een recept met bloemkoolrijst met gegrilde wortel en ui.

Wist je dat je hartstikke makkelijk zelf bloemkoolrijst kan maken? Gewoon de bloemkool in de keukenmachine en … je hebt bloemkoolrijst! Dus je hoeft die kant-en-klare niet te kopen. Mag natuurlijk wel (zolang er geen toevoegingen in zitten!).

Volg jij het Cure4Life programma?

Super goed van je! Je mag dit recept maken vanaf fase 3 van het programma. Kijk in jouw persoonlijke map naar de hoeveelheden die je mag gebruiken.

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Wortels
  • Ui
  • Knoflook
  • Verse koriander

Bereiding

1. Verwarm de oven op 220 graden.

2. Snijdt de wortels en ui in grove stukken. Vet een ovenschaal in met kokosolie en doe hier de stukken wortel en ui in. Giet er een scheutje olijfolie overheen. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

3. Hak de bloemkool in grove stukken en doe het in de keukenmachine (vergeet de stronk niet. Die kan je ook eten!). Zet de keukenmachine aan en hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.

4. Verhit wat kokosolie in een grote wokpan. Hak of pers de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Schep de bloemkoolrijst erbij en wok 5 minuten. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

5. Hak de koriander fijn en voeg toe aan de bloemkoolrijst. Geen liefhebber van koriander? Peterselie is ook erg lekker.

6. Schep de bloemkoolrijst op de bord(en). Garneer met de gegrilde groentes.

Eet smakelijk!

➡ Zin in nog een recept met wortel? Maak dan eens deze wortelfriet met zalm en tomaat.

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life