Waarom mensen niet kunnen afvallen

Diabetes type 2 en Cure4Life

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Zodoende blijft een te hoge concentratie glucose in het bloed. De bloedsuikerspiegel wordt geregeld door onder andere het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken te weinig insuline aan.

Wat is diabetes type 2?

Negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Bij diabetes type 2 maakt het lichaam te weinig insuline. Dit is het eindresultaat van een proces.

Dit proces wordt hier in het kort uiteen gezet: Wanneer een persoon een suikerrijk voedingsproduct eet, worden de suikers (glucose) in het bloed opgenomen. Het lichaam maakt een evenredige hoeveelheid insuline aan die dient als sleutel op het slot om het lichaam vanuit het bloed in de cellen te krijgen.

Bij een suikerpiek – inname van een grote hoeveelheid aan glucose – wordt door de alvleesklier ook een grote hoeveelheid insuline produceert om de bloedsuikerspiegel weer in balans te krijgen. Als iemand vaak en veel suikerhoudende voedingsmiddelen eet, ontstaan er veel suikerpieken in het bloed. En zodoende ook veel insuline pieken.

Dit wordt aangemaakt om het evenwicht te herstellen. Op een gegeven moment kan het lichaam de grote hoeveelheid insuline niet meer aan. Als gevolg hiervan worden de cellen die insuline produceren ongevoelig voor suikerpieken.

Dit wordt ook wel insulineresistentie genoemd. Gevolg is dat het teveel aan glucose in het bloed niet opgeheven kan worden. De suikerspiegel blijft hoog; er blijft te veel suiker (glucose)het bloed blijft zitten.

Oorzaak diabetes type 2

Diabetes type 2 kan verschillende oorzaken hebben:

 • Overgewicht;
 • Weinig beweging;
 • Ouderdom;
 • Erfelijke aanleg;
 • Ongezond voedingspatroon;
 • Roken.

Bij een deel van de mensen met diabetes type 2 de oorzaak nog onbekend.

Symptomen diabetes type 2

Diabetes type 2 komt het meeste voor, maar is het moeilijkst te herkennen.

Toch zijn er verschillende verschijnselen waaraan je het kunt herkennen:

 • Vaak dorst;
 • Veel plassen;
 • Last van ogen (denk aan rode, branderige ogen, wazig, slecht of dubbel zien);
 • Wondjes die slecht genezen;
 • Pijn in de benen bij het lopen;
 • Kortademigheid;
 • Infecties die vaak terugkomen, bijvoorbeeld blaasontsteking.

Bovendien krijgen mensen met diabetes twee keer zo vaak depressie. Verder heeft diabetes ernstige gevolgen als hart- en vaatziekten, gewrichtscomplicaties, zenuwschade, dementie en seksuele problemen (zie blog Een op de drie Nederlanders krijgt diabetes).

Behandelmethode diabetes type 2

De behandeling voor diabetes type 2 bestaat meestal uit medicijnen, voedings- en beweegadviezen en soms moet er ook insuline worden ingespoten. Daarnaast is stoppen met roken heel belangrijk. Wanneer men medicijnen gebruikt, worden enkel de symptomen en gevolgen van diabetes bestreden.

Bij gezonde aanpassingen binnen de leefstijl wordt de oorzaak van diabetes aangepakt, namelijk de suikerpieken. Door minder suikerrijke producten te eten worden glucosepieken in het bloed beperkt. Daarnaast is goede beweging belangrijk, omdat je lichaam daardoor beter reageert op het hormoon insuline.

“Door het persoonlijke voedingsprogramma voorkom ik dat ik aankom. En nog mooier; Alle symptomen van suikerziekte en zwangerschapsdiabetes zijn verdwenen. Cure4Life is geen dieet, maar een persoonlijk voedingsprogramma op maat.”

Cure4Life en diabetes type 2

Cure4Life heeft meerdere mensen met overgewicht en diabetes type 2 geholpen om van hun klachten af te komen. Dankzij het persoonlijke voedingsprogramma van Cure4Life zijn veel van hen op een gezonde en verantwoorde manier afgevallen. Bovendien is de bloedsuikerspiegel van deze mensen aanzienlijk gedaald naar een gezonde waarde.

Over Cure4Life

Een definitieve oplossing voor overgewicht. Hoe? Door het aanpakken van de oorzaken van overgewicht. Ieder lichaam is uniek en dat vraagt om een unieke aanpak. Daarom biedt Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma. Elk programma wordt samengesteld door medische specialisten. Snel en verantwoord afvallen door gezonde voeding.

Tel: 0341-740005
E-mail:info@cure4life.eu

Gratis Kennismaking

Gratis kennismakingsgesprek bij Cure4Life

Tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek bij Cure4Life proberen we om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Ook bespreken we de oorzaken en mogelijke gevolgen van overgewicht en vertellen we je hoe het Cure4Life programma werkt en wat dit voor jou betekent. Je bent van harte welkom bij een Cure4Life consulent in jouw regio.

Aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life