Cure4Life blog

Tags: Afvallen en waterElektrolytenGezond waterKraanwater
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 6 februari 2017 om 10:48
Bewerkt op: 11 maart 2020 om 17:30

Wanneer is water gezond?

UPDATE | De maand augustus staat volledig in het teken van ‘Drinken’. Deze blog van 6 februari 2017 sluit daar mooi op aan.  Veel leesplezier!


\Water is één van de belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. Ons lichaam bestaat alleen al voor 70% uit water en dit stofje zorgt voor het goed verwerken van voedings- en afvalstoffen in ons lichaam. Daarom wordt er binnen het programma van Cure4Life sterk aangeraden om voldoende en gezond water te drinken. Maar wanneer is water gezond?

Wat zit er in kraanwater?

“In het kraanwater zitten schadelijke stoffen die je niet zo snel zou verwachten zoals bijvoorbeeld chemicaliën of medicijnen. Veel van deze stoffen heeft ons lichaam niet nodig en vaak werken deze stoffen de zuivering van uw lichaam dan ook tegen.” vertelt Ron Stoutenberg, oprichter van Ultra Pure. Ook bevat water uit de kraan een grote hoeveelheid elektrolyten die ervoor zorgen dat het water minder capaciteit heeft om afvalstoffen op te pakken en af te voeren uit het lichaam.

“Bij mij komt er Spa blauw door de kraan!” – Deelnemer voorlichtingsavond Ultra Pure

De elektrolyt waarden van het kraanwater verschillen nogal per gebied in Nederland, maar toch is deze over het algemeen te hoog blijkt uit een steekproef van Cure4Life. Zo is een waarde boven de 130 niet voldoende voor een stofuitscheidende werking. Het kraanwater in Almere heeft bijvoorbeeld een elektrolyt waarde van 208. In Amsterdam is deze waarde 585 en in Maastricht zelfs 850!

Twee jaar geleden hield consulente Henriette Hummel van Cure4Life Alkmaar en Hoorn samen met Ron Stoutenburg van Ultra Pure een presentatie over de kracht van schoon en zuiver drinkwater. Bekijk hieronder de video…

Waarom is gezond water zo belangrijk?

Tijdens het afvallen ontstaat er vetafbraak en daarbij komen een heleboel gifstoffen vrij. Juist hierdoor is het cruciaal om tijdens het afvalproces water te drinken die zo snel mogelijk veel gifstoffen uit jouw lichaam kunnen wegnemen. Er wordt dan geen ballast achter gelaten.

Gezond water

Spa blauw is aan te merken als gezond water zonder afvalstoffen en weinig elektrolyten, maar ook een waterzuiveringssysteem kan hierbij helpen. Een waterzuiveringssysteem filtert de schadelijke stoffen en verminderd de hoeveelheid elektrolyten. Hierdoor kan je met een gerust hart water drinken en geef je je lichaam een steuntje in de rug bij het afvallen.

Dus het is belangrijk voor je lichaam om gezond water naar binnen te krijgen. Je zult merken dat als je gezonder water gaat drinken je je een stuk fitter gaat voelen. Ook zal het afvallen een stukje sneller gaan en daarmee vindt jij weer een beetje meer geluk!

Volgende week sluiten we de themamaand over ‘Drinken’ af met een aantal tips die jij direct in de praktijk kunt brengen!

Het Leef je gezond-programma

Wil je serieus aan de slag en een gezonde leefstijl ontwikkelen? Wij hebben een online programma ontwikkeld waarin we je helpen zelf de regie over je eigen gezondheid te nemen.

Werk dankzij het Leef je gezond-programma in 12 weken toe naar een gezondere, vitalere leefstijl!

Ga naar Leefjegezond.nl

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life