Veelgestelde vragen over Cure4Life

Wij hebben de meest gestelde vragen voor u verzameld en beantwoord. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden.

Stel uw vraag

Wat is Cure4Life?

Wat is het Cure4Life programma?
Cure4Life is een medisch voedingsprogramma. Door een uitgebreide vragenlijst en bloedonderzoek stelt ons medisch team een persoonlijk voedingsprogramma voor u samen. Cure4Life is geen algemeen dieet, maar een oplossing op maat dus.
Hoe is het programma opgebouwd?
Het programma van Cure4Life is opgebouwd in vijf fasen, bestaande uit: gratis kennismakingsgesprek, voorbereidingsfase, persoonlijk programma, stabilisatie en richtlijnen voor de toekomst. Samen met uw persoonlijke coach werkt u naar uw streefgewicht toe. En leert u hoe u ook in de toekomst op gezond gewicht blijft.
Hoe persoonlijk is 'persoonlijk'?

Op basis van het uitgebreide intakegesprek en analyse van uw persoonlijke waarden (urine- en speekselwaarden, bloedwaarden, uitgebreide anamnese) wordt door een lid van ons adviesteam een persoonlijk advies geschreven.


Dit zijn dus niet algemene adviezen die voor iedereen hetzelfde zijn, maar juist afgestemd op uw situatie. Ook de hoeveelheden van de verschillende voedingsmiddelen worden tot op de gram nauwkeurig voor u bepaald.

Waarom is het programma geen dieet?
Een dieet is een algemeen voedingsadvies. En is voor iedereen hetzelfde. Dat is ook de reden waarom veel mensen niet succesvol zijn wanneer ze diëten. Cure4Life is persoonlijk en op maat geschreven. Omdat we uw lichaam en situatie nauwkeurig analyseren, weten we welke voeding wel en niet bij u past.
Hoef ik hierna echt nooit meer te diëten?
Wanneer uw zich aan uw voedingsprogramma houdt, gaat u uw streefgewicht bereiken. Cure4Life is erop gericht dat u afvalt en op gewicht blijft. Eén van de vijf fasen in het programma is de stabilisatiefase. Hierin laten we uw lichaam opnieuw wennen aan alle voedingsstoffen. Wanneer u zich houdt aan de richtlijnen en adviezen van uw persoonlijke coach, kunt u bijna alles weer eten en uw streefgewicht behouden.
Ik hoef mezelf toch niet uit te hongeren?
Nee, Cure4Life is een op maat gemaakt voedingsprogramma, dat volledig is afgestemd op uw specifieke situatie en behoefte. Daarom eet u precies voldoende. Bovendien eet u ook nog eens lekker en gevarieerd. U hoeft uzelf dus niet uit te hongeren, maar het kan in het begin wel even wennen zijn.

Kosten en vergoedingen

Wat kost het?

De prijs is afhankelijk van welk pakket u kiest. Cure4Life biedt verschillende mogelijkheden. Meer informatie over de verschillende programma’s en de daarbij behorende prijzen vindt u hier.


Welk pakket u ook kiest: u kiest voor een totaalpakket, dus inclusief een x aantal consulten. Zo komt u niet achteraf voor verrassingen te staan. Uiteraard is het wel mogelijk om extra losse consulten af te nemen, mocht u daar behoefte aan hebben.


In het kort:
Cure4Life Basic: €749,-
Cure4Life Complete: €979,-
Cure4Life Extra: €1149,-

Is dat niet heel duur?

Het antwoord: nee, wij vinden van niet! Vooral niet omdat u er echt veel voor terug krijgt. Sterker nog, veel van onze cliënten vinden het achteraf dubbel en dwars waard geweest. En daarnaast: wat is uw gezondheid u waard?


Wat krijgt u allemaal bij Cure4Life? Denk hierbij aan:

  • Uitgebreide intake en medische analyse
  • Voorbereidend programma
  • Persoonlijk voedingsprogramma
  • Persoonlijke leefstijladviezen
  • Cure4Life receptenboek
  • Toegang tot de besloten FB community
  • Online beweegprogramma
  • Richtlijnen voor de toekomst

Daarnaast heeft u – afhankelijk van het programma dat u nodig heeft – minimaal 6 controle- en coachingsconsulten. Het goede nieuws is dat veel consulenten zijn aangesloten bij beroepsverenigingen, waardoor deze consulten vaak door uw zorgverzekeraar via de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed worden.

Wordt Cure4Life vergoed?

Een groot gedeelte van de Cure4Life consulenten is aangesloten bij een beroepsvereniging en kan via de aanvullende verzekering een vergoeding aanbieden. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek vertelt uw consulent hier graag meer over.

Uiteraard kunt u ook voorafgaand aan het kennismakingsgesprek al informeren bij uw zorgverzekering naar de hoogte van uw (eventuele) vergoeding. Bij uw zorgverzekering zullen ze mogelijk vragen naar de beroepsvereniging van de Cure4Life consulent in uw regio. Neemt u in dat geval contact op met de consulent in uw regio voor meer informatie.

Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja, dat is mogelijk. U maakt in dat geval een afspraak met uw Cure4Life consulent over het aantal en de hoogte van de termijnen.

Over het Cure4Life traject

Hoe snel kan ik beginnen?
Dat hangt volledig af van uw eigen wensen en uw persoonlijke situatie. Voordat u begint met het Cure4Life programma willen we u graag persoonlijk ontmoeten. Tijdens het eerste, gratis en vrijblijvende consult brengen we uw huidige situatie en ziektegeschiedenis nauwkeurig in kaart. In de meeste gevallen kunt u vrijwel direct beginnen. In sommige gevallen is extra advies of een gesprek met één van de medisch specialisten noodzakelijk. Denk aan bijvoorbeeld medicatiegebruik, allergieën, psychische factoren of andere medische indicaties.
Hoe lang duurt het hele traject?
Cure4Life is volledig maatwerk en geen algemeen dieet. Dus de duur van het programma is per persoon verschillend. Wanneer u niet meer dan 10 kilo wilt afvallen duurt het traject doorgaans 1,5 – 2 maanden. Heeft u meer overgewicht, dan duurt het traject gemiddeld genomen 4-8 maanden. Het is dus volledige afhankelijk van uw persoonlijke profiel.
Hoe lang duurt een consult?
Een begeleidingsconsult duurt gemiddeld 25 minuten.
Moet ik elke week komen voor controle?
Nee. Ook uw begeleiding tijdens het afslankprogramma is persoonlijk en op maat. We stemmen dit af op uw persoonlijke behoefte. Dit spreken we van te voren duidelijk met elkaar af. Uw persoonlijk coach staat gedurende het hele traject voor u klaar. Het allerbelangrijkste voor ons, is dat u uw programma succesvol afrondt en verantwoord uw streefgewicht bereikt en behoudt.
Hoe snel gaat het afvallen gemiddeld?
Hoe snel u afvalt tijdens het Cure4Life programma is afhankelijk van veel verschillende factoren. Uw persoonlijke coach kan u daar alles over vertellen. In veel gevallen zien we dat mensen tijdens het programma 4 tot 7 kilo per maand afvallen.

Voeding en beweging

Wat mag ik eten en wat niet?
Ook dat is volledig afhankelijk van uw persoonlijke profiel. U krijgt een voedingsprogramma op maat, dat tot op de gram nauwkeurig is afgestemd op uw persoonlijke profiel. Toch zult u versteld staan van de hoeveelheid en diversiteit van de voeding die u mag eten. Kip, rundvlees, vis, groenten, fruit, kaas, crackers, beschuit en nog veel meer.
Wat als ik bepaalde dingen niet mag eten?
Als we zeggen: volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie, dan bedoelen we dat ook! Tijdens het gratis kennismakingsgesprek worden al deze zaken besproken. Mag u bijvoorbeeld geen varkensvlees vanwege geloofsovertuiging? Natuurlijk wordt daar rekening mee gehouden. Wanneer u bepaalde dingen niet mag eten vanwege bijvoorbeeld een allergie of te hoge bloeddruk wordt uw voedingsprogramma daarop afgestemd, door het team van medisch specialisten.
Moet ik ook gaan sporten of bewegen?
Sporten en bewegen zijn goed om te doen, maar is geen voorwaarde voor het Cure4Life programma. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, uw huidige gewicht, medische factoren en fysieke gesteldheid kan het raadzaam zijn om te bewegen. Uw persoonlijke coach zal u hierin adviseren. Ga altijd op zoek naar een sport waar u zich prettig bij voelt en wat u kunt volhouden. Forceer het niet! Zeker niet wanneer u nog te veel overgewicht heeft.
Moet ik altijd zo blijven eten om mijn streefgewicht te behouden?
Nee, dat is juist niet de bedoeling. Als u een paar kilo van uw streefgewicht verwijderd bent, begint u met de stablisatiefase. Hierin laten we uw lichaam opnieuw wennen aan alle voedingsstoffen, zodat u bijna alles weer mag eten, zonder opnieuw aan te komen. Wanneer u zich houdt aan de richtlijnen en adviezen voor de toekomst, kunt u dus echt op gewicht blijven. Het absolute doel van Cure4Life is dat uw lichaam en gewicht blijvend in balans komen. U krijgt een programmaboek met veel aanvullende informatie en tijdens het programma leert uw persoonlijke coach u, hoe u een gezonde en voor u haalbare levensstijl kunt hanteren. U hoeft na Cure4Life dus nooit meer te beginnen aan een algemeen dieet.
Kan mijn gezin wel met mij mee-eten?
Jazeker. U zult versteld staan van de hoeveelheid en diversiteit van voeding die u tot u mag nemen. U kunt dus gewoon samen met uw gezin eten. U weegt alleen uw eigen portie nauwkeurig af.
beeldmerk-wit-rond

Aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek

Wij starten het traject altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt plaats in de praktijk van uw consulent. Tijdens dit gesprek krijgt u meer informatie over Cure4Life en kunt u al uw vragen stellen. Aanmelden is geheel vrijblijvend!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life