Cure4Life blog

Zelf verse thee maken
Tags: cure4lifeCure4Life blogeigen thee makenGezond afvallengezonde leefstijlverse munttheeverse muntthee tezondzelf verse thee maken
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 14 april 2017 om 10:44
Bewerkt op: 13 juni 2017 om 12:11

Zelf verse thee maken!

Zelf verse thee maken klinkt misschien als een hoop werk, maar we verklappen het alvast: het valt reuze mee! En in de maanden april en mei is het de perfecte tijd om zelf thee te maken! Wist je dat je eigen, verse thee gezonder is dan de thee uit de winkel én het is ook nog eens veel goedkoper is?

Reden genoeg om toch eens te proberen om je eigen verse thee te maken! Nieuwsgierig hoe jij eenvoudig je eigen thee kunt verbouwen? Lees dan snel verder!

Je eigen thee verbouwen

Thee verbouwen is niet heel moeilijk en je hoeft er niet per se een moestuin voor te hebben! Let wel op, thee uit muntplanten kun je het beste in een aparte bak of pot poten, omdat ze enorm gaan woekeren. Je pakt een lege bloempot, stopt er potgrond in en stopt er een aantal zaadjes in aan de oppervlakte. Muntplanten groeien sneller in het licht en met een vochtige en alkalische (rijk aan compost) grond, maar het heeft geen extra ‘meststof’ nodig. Muntthee maken door het planten van zaadjes heeft niet altijd succes.

Ben je geen tuinier? Je kunt ook een wortelstekje van een muntplant overpoten. Een stekje van een muntplant is te verkrijgen in de supermarkt, tuincentrum of ga eens bij vrienden na of zij toevallig al verse muntthee verbouwen. Zodra je een stekje hebt, kun je het overpoten in een pot. Kies voor een pot met een diameter van 30 à 40 cm per plant. Plaat de pot vervolgens op een plekje in de zon of in de halfschaduw. Je kunt de pot ook in de vensterbank zetten, mits er voldoende lichtinval is. Geef de plant regelmatig iets water en na een paar weken kun jij verse thee maken!

Soorten muntthee

Je hebt verschillende soorten muntthee met elk een andere smaak. We hebben een paar op een rijtje gezet:

  • pepermunt
  • appel- of witte munt
  • akkermunt
  • wollige munt
  • watermunt
  • groene munt of Marokkaanse munt

Je kunt muntthee ook mengen met een blaadje citroenmelisse, vers fruit of enkele gedroogde bloemen die hiervoor geschikt zijn. Heerlijk toch om een beetje te experimenteren.

Zelf verse thee maken past binnen een gezonde leefstijl!

Eigen thee maken past prima binnen de filosofie van Cure4Life. Veel mensen die het Cure4Life programma volgen gaan niet alleen enthousiast aan de slag met lekkere en gezonde recepten, maar ook met andere bezigheden die bij hen passen om een gezonde leefstijl eigen te maken! En verse thee maken is daar een voorbeeld van.

Bekijk zelf hoe jij een gezonde leefstijl boeiend en prettig kunt maken voor jezelf! Bij de een gaat dat vanzelf en de ander heeft gewoon wat meer motivatie en tijd nodig. Gun je zelf die tijd, gun jezelf die gezondheid!

 

© 2022 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life