Cure4Life blog

Positief denken
Tags: afvallende kracht van positief denkenGezond afvallenik kan afvallenpositief denkenpositief denken helpt bij afvallenpositieve affirmatiespositieve gedachtes
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 27 februari 2023 om 11:00
Bewerkt op: 27 februari 2023 om 10:57

Positief denken helpt bij afvallen!

“Ik ben sterk. Ik ben een doorzetter. Ik ben het waard op gezond te zijn. Ik kan WEL afvallen!” Wat denk jij na het lezen van deze zinnen? Denk je nu: “JA, wat goed. Ik kan vast ook afvallen!” of denk je “Nou, wat een onzin. Afvallen lukt mij niet hoor”

Positief of negatief

Welke van de twee je hebt gekozen zegt wat over jouw gedachtes. Heb je de eerste gekozen dan kan je zeggen dat je er positief tegenover staat. Je hebt vertrouwen in jezelf en verwacht dat je het kan. Positieve gedachtes dus. Bij de tweede voel je waarschijnlijk twijfel. Jouw gedachtes over afvallen zijn een stuk negatiever.

Gekozen voor twee, schrik dan niet. Het is heel menselijk om negatieve gedachtes te hebben. Wist je dat experts schatten dat ruim 70% van onze gedachten negatief zijn? Oei!

‘Where attention goes energy flows’ – T. Harv Eker

Positief denken kan je leren!

Gelukkig is er goed nieuws: positief denken kan je leren! Echt waar. Hoe? Door je bewust te worden van je gedachtes, negatief én positief.

Let eens een dag extra goed op jouw gedachtes. Waar denk je aan? Denk je na over jezelf? Over wie je bent en hoe je eruit ziet? Schrijf deze gedachtes op en verdeel ze in twee groepen: positief en negatief.

Ga eens na voor jezelf, kloppen die negatieve gedachtes wel? Zijn ze echt waar? Vinden anderen dit ook? Is het in werkelijkheid net zo erg als in je hoofd? En kan je zelf iets doen om het te veranderen?

Pak nu de positieve gedachtes erbij en lees ze eens hardop. Hoe voel je je nu? Vind je het leuk om het (nog een keer) te horen? Hoe vaker je het hoort, hoe meer je het gaat geloven. En hoe sterker het effect!

Positieve affirmaties

Heb je moeite met positief denken over jezelf? Probeer dan eens positieve affirmaties. Dit zijn korte zinnen die je tegen jezelf zegt (hardop of in gedachte).

Voorbeelden:

  • “Ik ben het waard om gezond te zijn”
  • “Ik houd van mezelf”
  • “Ik krijg alles voor elkaar”
  • “Ik ben sterk en krachtig”
  • “Ik kan afvallen”

Belangrijk is dat de affirmaties POSITIEF zijn. Dus niet: Ik wil niet dik zijn. In je hoofd wordt het woordje ‘niet’ makkelijk weggelaten, waardoor je misschien ‘ik wil dik zijn’ onthoudt.

Cure4Life helpt jou!

Wil jij graag afvallen? En heb je het gevoel dat jouw negatieve gedachtes je in de weg zitten? Wij van Cure4Life willen jou helpen. Jouw persoonlijke coach zal jou helpen om jouw negatieve gedachtes om te vormen tot positieve.

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life