Cure4Life blog

Hoe gezond is andijvie?
Tags: afvallenandijviegezond boodschappenlijstjegezonde groenteGezonde voedinggroene bladgroentevochtafdrijvend
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 24 mei 2016 om 12:47
Bewerkt op: 13 juni 2017 om 14:12

Hoe gezond is andijvie?

Zo groen als gras. Ja, dat is andijvie ook! Andijvie is een groene bladgroente die je zelf in de achtertuin of grote bloempot kan telen en kan al binnen 8 weken geoogst worden. Maar hoe gezond is andijvie eigenlijk?

Rijk aan vitaminen

Andijvie bevat veel mineralen, zoals calcium, ijzer en kalium. Daarnaast is dit groene gewas rijk aan vitamine A, C en K. Vitamine K is bijvoorbeeld belangrijk voor het behoud van sterke botten doordat deze vitamine helpt bij de opname van calcium in de botten. Verder draagt vitamine K bij aan een goed verloop van de bloedstolling.

Wist je dat

  • de meeste voedingstoffen van andijvie zich bevinden in de buitenste groene bladeren?
  • er in Nederland ongeveer 700 hectare andijvie wordt geteeld?
  • er twee variëteiten van de andijvie zijn? De heelbladige andijvie en de krulandijvie.
  • andijvie in alle seizoenen geteeld kan worden?
  • je zowel andijvie gekookt als rauw kan eten?
  • andijvie niet te lang doorgekookt mag worden of voor een tweede keer opgewarmd mag worden in verband met de omzetting van nitraat naar nitriet?

 

Hoe gezond is andijvie?

Cure4Life is dan ook van mening dat andijvie heel gezond is. Deze groene bladgroente heeft een positief effect op de werking van de hersenen, nieren, het hart, de maag en lever. Ook werkt andijvie ontgiftend en vochtafdrijvend en is daardoor een aanrader tijdens het afvallen. Mensen met overgewicht houden namelijk vaak veel vocht vast en zitten vol met ‘giftige’ stoffen. Wil je afvallen? Zet dan andijvie op je boodschappenlijstje en behaal je doel: een gezond gewicht en leefstijl!

Lees ook:  Waarom kokosolie gebruiken?

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.

Cure4Life.eu maakt gebruik van cookies om o.a. ons websiteverkeer te analyseren. Ook bevat deze website cookies van derden, die onder andere gebruikt kunnen worden om u op sites van derden relevante advertenties te tonen.