Cure4Life blog

3 handvaten om gifstoffen te vermijden
Tags: gifstoffengifstoffen en je gezondheidgifstoffen negatieve effectengifstoffen zijn dikmakerskunstmatige stoffen
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 14 september 2016 om 11:44
Bewerkt op: 13 juni 2017 om 14:51

Gifstoffen zijn dikmakers!

Vanaf het moment dat je aan de pil begon, werd je dikker terwijl je niet meer ging eten. Of het feit dat je tijdelijk aan bepaalde medicatie moest, niet anders at of minder bewoog, maar er toch kilo’s bij kwamen. Dat is toch bizar! Waar ligt dat dan aan? De titel van deze blog verklapt het al: gifstoffen! Lees in deze blog waarom gifstoffen dikmakers zijn.

Kom je uit het niets aan?

Gifstoffen in eten, gifstoffen in medicatie, gifstoffen uit materialen. en landbouwgif. Je moest eens weten hoeveel gifstoffen er zijn, maar bovenal hoeveel gifstoffen je onbewust binnenkrijgt. Julia Kang beschrijft dit in haar boek ‘100% gifvrij’. Zij heeft hier onderzoek naar gedaan en onderzoekers als dr. Paula Baillie-Hamilton geraadpleegd. Volgens Julia Kang zijn bijvoorbeeld synthetische stoffen een boosdoener. Deze chemische stoffen zitten bijvoorbeeld in prednison en kunnen ervoor zorgen dat je dus uit het niets aankomt.

De pil is in dit opzicht ook een goed voorbeeld. De kunstmatige stof oestrogeen in de pil kan ook voor het dikmakend effect zorgen. Maar helaas zijn gifstoffen niet alleen in de pil of in prednison verwerkt!

Gifstoffen hebben een negatieve invloed op lichamelijke processen

De kunstmatige gifstof is dus een boosdoener. Maar waarom komen mensen hiervan aan? We weten allemaal dat externe factoren zoals te veel eten en minder bewegen, dikmakers zijn. Maar kunstmatige gifstoffen beïnvloeden juist de interne lichamelijke factoren. Met interne lichamelijke factoren wordt bedoeld: hormonen, hersenen, goed functionerende zenuwen en de goede en constante aanvoer van bouwstoffen. Door gifstoffen raakt je hormoonhuishouding ontregelt. Je schildklier gaat bijvoorbeeld te weinig hormonen afgeven. Of je alvleesklier gaat meer insuline dan normaal afgeven waardoor je bloedsuikerspiegel daalt en de behoefte naar suiker stijgt. Hierdoor ga je (onnodig) naar eten grijpen.

Wist je dat je hersenen het verkeerde signaal kunnen afgeven?

Je natuurlijke gewichtsregulering verloopt voornamelijk via je hersenen. Je hormonen geven aan je hersenen door hoeveel vet in je lichaamsdelen is opgeslagen. Dus als de hersenen verkeerde boodschappen krijgen, geven ze verkeerde signalen af waardoor je vet aanmaakt dat je niet hoort aan te maken. Of dat je zenuwen niet meer de juiste signalen van je hersenen ontvangen, waardoor de zenuwen je spieren minder goed kunnen aansturen. Goedwerkende spieren heb je juist nodig om slank te blijven. Ook het gebrek aan bouwstoffen als vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vetten en antioxidanten heeft een negatieve invloed op je natuurlijke gewichtsregulering.

Gifstoffen zijn dikmakers!

Gifstoffen hebben dus invloed op je interne lichamelijke factoren. Helaas worden deze gifstoffen in allerlei producten teruggevonden. Denk bijvoorbeeld aan onze groente en fruit. Er wordt nog veel landbouwgif gebruikt wat je via je groente en fruit binnenkrijgt. Ook een reden waarom wij veelal biologisch adviseren. Synthetische stoffen zijn door de mens uitgevonden en worden gemaakt in het laboratoria. Deze kunstmatige stoffen kunnen vaak niet afgebroken worden als ze in je lichaam belanden. En zo verstoren ze dus je lichamelijke huishouding, omdat ze in kleine hoeveelheden je lichaam binnenkomen en je lichaam aantasten. Je zou namelijk echt ernstig ziek worden als je een grote hoeveelheid gifstoffen opeens binnen zou krijgen! Cure4Life adviseert je om extra goed op te letten wat je eet en welke producten je gebruikt. In de volgende blog lees je hier meer over!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life