Cure4Life blog

Gezonde voeding: een basis voor een mooi uiterlijk
Tags: egale huidgezond haargezonde huidgezonde voeding voor een betere huidmooie huidstrak in pak
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 31 maart 2016 om 7:03
Bewerkt op: 13 juni 2017 om 13:57

Gezonde voeding, een basis voor een mooi uiterlijk!

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land?” Een bekend gezegde voor bijna iedereen. Iets of iemand mooi vinden is heel persoonlijk en wellicht ook niet te vergelijken. Het belangrijkste is dat je jezelf mooi vindt, van binnen en van buiten! En als iemand het heeft over de uiterlijke verschijning, dan zijn daarin de meningen ook sterk verdeeld. De één vindt een strak lichaam mooi, de ander geeft meer om een ‘perfect’ kapsel, een gezonde huid of modieuze kleding. Al met al hebben deze uiterlijke kenmerken één ding gemeen: gezonde voeding stimuleert een mooi uiterlijk!

Een gezonde mooie huid

Vitamines en mineralen uit gezonde voeding hebben een belangrijke invloed op je huid. Zo zorgt de vitamine C uit sinaasappels, bessen, aardbeien, koolsoorten en spruitjes o.a. voor de vorming van het bindweefsel en zorgt het voor een stevige huid. Vitamines B2, B3 en B8 zijn ook belangrijk voor een gezonde huid. Deze vitamines vind je vooral in eieren, groentesoorten, fruitsoorten, noten, vlees en vis. Ook vitamine E, uit plantaardige oliën en producten, voedt de huid. Daarnaast zijn mineralen zoals jodium, koper en zink uit broodvervangers, vlees en zout ook erg belangrijk.

Vergeet de omega-3-vetzuren niet! Van deze vetzuren krijg je niet alleen een gezonde huid, ze schijnen ook een gunstige invloed te hebben op eczeem en allergieën. Omega-3-vetzuren zitten het meest in lijnzaad(olie), chiazaad, avocado, walnoten, vette vis en zeewier. Deze vetzuren zitten ook in groene bladgroente, maar in mindere mate. Je huid behoeden voor verbranding en veroudering als gevolg van zonlicht kan ook met behulp van gezonde voeding. Zo zit in tomaten het stofje lycopeen die hiervoor zorgt.

Als je haar maar goed zit

Een mooi kapsel, een gezonde bos krullen of glanzend, zacht haar. Zowel mannen als vrouwen bekommeren zich om hun kapsel. Komt dit bekend voor? Kijk dan net even iets verder dan die speciale gel, shampoo of haarlak. Je kunt er van alles in gooien, maar beter en gezonder voor je haar is het vaak niet. Je kunt je haar juist voeden met proteïnen, vitamines en mineralen. Zo stimuleert proteïne en ijzer uit rundvlees, kip, vis en bladgroente, zoals spinazie en boerenkool, de haargroei. Vitamine B en E zorgen er voor dat je haar dik en sterk blijft. Daarnaast zijn de omega-3-vetzuren uit zalm, walnoten en avocado gezonde voedingsbronnen, waardoor je haar glanzend en gezond blijft.

Strak in pak

Met de juiste combinaties en hoeveelheden van gezonde voeding, raak je ook je overtollige kilo’s en vet kwijt. En eigenlijk wil je niet alleen voor een bruiloft of de bikini-tijd een strakker lichaam, maar gedurende het hele jaar. Een normaal gewicht in evenwicht. Niet meer worstelen met je figuur. Zo zie je dat gezonde voeding een basis voor een mooi uiterlijk is. Wil jij die overtollige kilo’s kwijt en een gezonde leefstijl met een blijvend gezond gewicht? Cure4Life helpt je graag! Kijk snel of er bij jou in de buurt een Cure4Life vestiging is.

© 2022 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life