Cure4Life blog

Gezellig en gezond uit eten
Tags: ervaringstipGezellig en gezond uit etenTip Cure4Life volgersTips om gezond uit eten te gaanuit eten is gezelligVoorbereid op pad
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 15 december 2016 om 11:53
Bewerkt op: 28 november 2018 om 11:42

Gezellig en gezond uit eten tijdens de feestdagen!

De feestdagen komen eraan. Gezellig samen eten is de meest voorkomende bezigheid in de decembermaand! Sommigen maken er een extra feestje van en gaan lekker lunchen of dineren in een restaurant! Maar ja, jij wilt afvallen. Hoe ga jij daarmee om? Welke keuze maak jij? Zie je er tegenop om naar een restaurant te gaan of zet je je principes opzij en ga je jezelf toch maar even volstouwen? Het is immers kerst. Lastig, lastig… of maak je het jezelf lastiger dan nodig is?

We horen het vaker: ‘We zijn echte Bourgondiërs’ of ‘via mijn werk heb ik regelmatig diners’. En ‘als ik ga afvallen kan ik niet meer uit eten, want dat is niet gezellig’. Bergen, drempels of beren op de weg. Zullen we de positieve bril eens opzetten? Afgelopen maandag waren we thuis bij José. Zij volgt het Cure4Life programma en wordt begeleid door Mark Miedema. We namen een ervaringsverhaal met haar op en haar positieve instelling ga je binnenkort zeker terugzien op het filmpje! Maar ik wil alvast iets met je delen…

Smaakt het eten gezellig of is de setting gezellig?

José, woonachtig in Haarlem, viel dankzij het Cure4Life programma ruim 23 kilo af. Haar leven lang worstelde zij al met overgewicht totdat zij het Cure4Life programma ging volgen. Het programma past gewoon bij haar, omdat het iets blijvends is als je het passend maakt voor jezelf. Ook zij gaat weleens uit eten, de eerste keer ging het dus ook door haar hoofd heen: ‘hmm hoe ga ik dat doen, ik wil niet van mijn programma afwijken, maar wil de gezelligheid ook zeker niet missen’. Zij geeft in ieder geval aan dat gezelligheid niets te maken heeft met wat je eet! En eerlijk is eerlijk, dat is toch ook zo?! Het eten smaakt niet gezellig, de setting is gezellig! En om toch op een gezonde manier van de gezelligheid te genieten, heeft José daar iets op gevonden!

Gezellig en gezond uit eten: durf te vragen!

Ik ben er ook van overtuigd dat je het, het verst kunt schoppen met een positieve instelling. Jij hebt een doel voor ogen en dat wil je oprecht behalen. Laat jezelf niet uit het veld slaan door je omgeving. Mensen uit je omgeving kunnen je het soms lastig maken, maar als je gelooft in je eigen kracht, dan kun je daarmee leren om gaan. Dan ga je respect afdwingen! Zo ook José. Zij vindt uit eten gaan ook heel gezellig en wil dat ook zeker niet missen. Zij volgt het Cure4Life programma met volle overtuiging en wil niet zomaar afwijken van haar programma. Dus wat doet zij? Zij maakt simpelweg haar lunch of diner thuis klaar en neemt het mee naar een restaurant! Ze vraagt keurig aan de ober of zij haar eigen maaltijd mag op eten omdat zij een programma volgt om af te vallen, terwijl de rest wel iets van de kaart bestelt. En dit is tot nu toe nooit een probleem geweest. De obers zetten gewoon een bordje voor haar klaar. Perfect toch?!

Lees ook:  Niet kunnen afvallen door hormonen? Hoe is dat mogelijk?

Voorbereid op pad!

Je eigen maaltijd meenemen is niet altijd haalbaar. Maar geen nood, daar hebben we ook iets voor. Wij vrouwen gaan zowat nooit weg zonder een handtas. Die tas is ook echt ideaal. Daar stoppen we graag de grootste onzin in. Ook mannen zie je steeds vaker met een tas lopen. Maar weet je wat nou geen onzin is als je het Cure4Life programma volgt? Een hand-out van je toegestane hoeveelheden, een kopie van de voedingswijzer en een mini digitale weegschaal binnen handbereik. Stop deze elementen gewoon standaard in je tas.

Ga je spontaan uit eten, dan kijk je op de menukaart welke producten zij bereiden. Vraag vervolgens aan de ober of de producten die jij mag hebben, afgewogen kunnen worden door jezelf of door de kok. Zelfs dat is bij de meeste restaurants gewoon mogelijk. Voorbereid op pad gaan is een slimme keus als je een gezond gewicht en leefstijl wilt behalen. En zo kun je ook altijd gezellig en gezond uit eten!

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.