Cure4Life blog

Geef je weerstand een extra boost
Tags: gezonde vettengezonde voeding en afvallengezonde voeding voor een betere weerstandgezonde weerstand en afvallensterke weerstandverbeter je weerstandvitaminen en mineralenweerstand extra boost
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 23 februari 2017 om 14:25
Bewerkt op: 23 februari 2017 om 14:29

Geef je weerstand een extra boost!

In de wintermaanden kan je weerstand wel een extra boost gebruiken. Zeker als je al lange tijd kampt met griepverschijnselen of een zware verkoudheid. Ook heeft een betere weerstand een positief effect op het verliezen van gewicht. Lees in deze blog hoe je je weerstand een extra boost kunt geven.

In een eerdere blog heb je al kunnen lezen dat een ongezonde leefstijl en ongezonde voeding invloed hebben op je overgewicht en weerstand. Een belangrijke vraag is dus: hoe kunnen we met behulp van voeding onze weerstand juist ondersteunen?

Wat heeft je lichaam nodig?

Fruit? Groente? Vetten? Wat heeft je lichaam nodig om de weerstand te verbeteren? In ieder geval kan de inname van voldoende gezonde vitaminen en mineralen (uit onbespoten voeding) er voor zorgen dat je lichaam wordt beschermd tegen slechte bacteriën en virussen. Gezonde vetzuren dragen onder andere bij aan de bescherming van je lichaam tegen ontstekingen. Vers, onbespoten fruit en groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen. Elke kleur van fruit en groenten heeft zijn eigen unieke werking.

Gezonde vetten, groenten en fruitsoorten

Gezonde vetzuren krijg je bijvoorbeeld binnen door het eten van walnoten, macadamia’s en vette vis, zoals makreel, haring of zalm. Of door het gebruik van olijfolie in je salade. Chia- en lijnzaad bevatten ook gezonde vetzuren. Groenten, zoals andijvie of broccoli, zitten vol met vitamine A en C. In aardbeien en kiwi’s zit ook vitamine C. Vitamines B en E kun je halen uit abrikozen, bosbessen en perziken. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden. Je hebt nog veel meer vetten, groenten en fruitsoorten die gezonde voedingstoffen bevatten.

De kracht van gezonde voeding

Zo zie je maar weer dat gezonde, onbewerkte voeding boordevol vitamines en mineralen zitten.  Al die gezonde voedingstoffen helpen je weerstand te verbeteren en je hormonen in balans te krijgen, zodat je het makkelijker wordt om gewicht te verliezen. Heeft je gezondheid het echt zwaar te verduren gehad, dan kan het zijn dat je tijdelijk gezonde supplementen moet toevoegen aan je voeding. In de volgende en eveneens laatste blog van het thema ‘Verbeter je weerstand’, lichten we dit verder toe.

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life