Cure4Life blog

Drink jij voldoende water?
Tags: hoeveelheid water drinkente veel water gevaarlijkte weinig water drinkentip om voldoende water te drinkenvoldoende water drinken
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 18 juli 2016 om 8:20
Bewerkt op: 13 juni 2017 om 14:27

Drink jij voldoende water?

Dat je voldoende water moet drinken is je al verteld van kinds af aan. Meestal werd er verteld om minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Echter, elk lichaam is uniek en heeft andere behoeften. En te veel water drinken kan ook negatieve effecten hebben op je gezondheid. Maar de meeste van jullie hebben moeite met voldoende water drinken.

Signalen dat je te weinig drinkt

Ben je ook iemand die moeite heeft om voldoende water te drinken? Of dit nu komt doordat je simpelweg vergeet om genoeg te drinken of dat je er daadwerkelijk moeite mee hebt, je ervaart de nadelen van te weinig water drinken. Deze nadelen of signalen kun je ook zeker herkennen en daarom zetten we ze even op een rijtje voor je:

  • obstipatie;
  • weinig naar de wc hoeven;
  • trek in eten;
  • donkere urine;
  • hoofdpijn;
  • moe;
  • duizeligheid.

Drink jij voldoende water?

Minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag is een veelgehoord advies. Dit is ook zeker een goede richtlijn. Het is nog beter om naar je lichaam te luisteren en ontdekken wat voor vochtbehoefte je lichaam heeft. Bijvoorbeeld, bij warm weer verlies je veel vocht, waardoor het verstandig is om meer water te drinken dan je normaal gewend bent. Voldoende water drinken is ook belangrijk zodat je lichaam de afvalstoffen goed kan uitscheiden.

Wist je dat te veel water drinken kan leiden tot watervergiftiging?

Wat is voldoende water drinken? Cure4Life heeft daarvoor een handig sommetje: 30 ml water per kilo lichaamsgewicht met een maximum van 3 tot 3,5 liter water per dag (naast je thee en koffie).

Tip om voldoende water te drinken

Van het zetten van kruisjes op papier per glas water dat je drinkt, twee flessen water die leeg moeten of een een ‘Drink Water Reminder’ app. Of vraag iemand die jou kan begeleiden hierin. Dit zijn allerlei handige hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat je voldoende water drinkt. Zoek uit wat voor jou een handig hulpmiddel is en begin vandaag nog!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life