Cure4Life blog

tips voor in de keuken tijdens afvallen
Tags: dit helpt je in de keukenGezond afvallentips afvallentips keukentips keuken afvallentips voor in de keuken tijdens afvallen
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 23 maart 2017 om 15:56
Bewerkt op: 14 juni 2017 om 8:02

Wil je graag afvallen? Dit helpt je in de keuken!

Nu je alle moed bij elkaar raapt en de stap zet om af te vallen, wil je natuurlijk goed van start gaan! Je gaat waarschijnlijk je hele voedingspatroon omgooien en staat wellicht wat meer uurtjes in de keuken. Want ja, die kant-en-klaar maaltijden zijn nu echt verleden tijd! Of ben je al een tijdje bezig met afvallen en kun je nog wat tips gebruiken in de keuken? Dan gaat dit je helpen in de keuken! 

In de vorige blog kon je al lezen dat wij je adviseren om je bewust te worden van wat je eet en drinkt. Want als je dat bent, dan kun je gezonde voeding in huis halen en gezonde maaltijden klaarmaken in de keuken. Gebruik de onderstaande tips om het jezelf makkelijk te maken in de keuken.

Tip 1: haal je inspiratie uit recepten

Kijk laten we heel eerlijk zijn, niet iedereen is een held in de keuken. Gelukkig bestaan er 101 soorten kookboeken en staat het internet vol met recepten! Heb je in het begin nog een beetje inspiratie nodig in de keuken? Dan is het handig als je een gezond receptenboek op je aanrecht hebt staan. Cure4Life cliënten krijgen een receptenboek bij hun persoonlijke programma waarmee ze goed van start kunnen.

Let in ieder geval op hoeveelheden, variatie en soorten voeding.  Vind je dit lastig? Houd dan een voedingsdagboek bij of maak in het weekend een weekmenu voor de komende week en hang deze op in je keuken! Zo raak je ook niet in de stress over wat je moet koken en kies je minder snel voor een ongezonde maaltijd.

Tip 2: gebruik een digitale weegschaal

Als je het Cure4Life programma volgt dan krijg je een persoonlijk voedingsprogramma met specifieke hoeveelheden, helemaal afgestemd op jouw lichaam.  Om zo goed mogelijk af te vallen is het van groot belang om je voeding tot op de gram nauwkeurig af te wegen. Koop daarom een goede digitale weegschaal voor in je keuken.

Tip 3: zorg voor het juiste keukengerei

Kies je voor gezond, dan kies je veelal voor verse producten. Vaak heb je goed keukengereedschap nodig om de verse producten makkelijk te bereiden. Het is niet alleen voor het gemak: met goed keukengerei bespaar je ook een hoop tijd. Een aantal suggesties: een vijzel, een spiraalsnijder voor groenten, een keukenmachine, goede koksmessen, een zeef of vergiet en verschillende snijplanken.

Goed van start!

Het scheelt enorm als je goed voorbereid bent en in je keuken de juiste spullen hebt om eenvoudig een gezonde maaltijd klaar te maken! Als je alle randvoorwaarden op orde hebt, zal het je ook minder tijd kosten. Ook dit werkt vaak erg motiverend. Dus wil je goed van start? Volg dan vooral de bovenstaande tips op!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life