Cure4Life blog

De marathon van New York
Tags: 1 november marathonAfvallen en bewegenBewegingsplanMarathon van New York
FOTO: Fort Bragg - Bron website
Geplaatst op: 1 november 2015 om 10:58
Bewerkt op: 15 september 2016 om 12:45

De marathon van New York lopen

Is de marathon van New York lopen één van je ooit-eens-to-do doelen in je leven? Of een andere marathon of hardloopwedstrijd? Ik heb altijd erg veel respect voor de sporters die dit doel voor ogen hebben, 42.195 meter hardlopen. Ik weet van mijzelf dat ik dat niet wil, dat is niet mijn doel. Ik vind het niet leuk om meer dan 4 uur hard te lopen. Maar nogmaals, ik heb wel respect voor die mensen die dat kunnen!

Een doel voor ogen

Wat wel erg belangrijk is, is om een doel voor ogen te hebben. Waar wil je voor gaan? En hoe maak je deze zo aantrekkelijk mogelijk dat je hier echt aan wilt gaan werken? Waarvoor je je bed uit wilt komen, omdat het gaaf is om er aan te werken! Veel mensen maken goede voornemens zoals: “ik ga meer bewegen”, maar dit is absoluut niet concreet, want wat ga je doen? Hoe ga je dat doen? Hoe vaak ga je dat doen? Hoe ga je opbouwen? Wat ga je eten?

Een goede voorbereiding is essentieel

Als je het voornemen hebt om bijvoorbeeld te gaan hardlopen dan zijn er eerst een aantal zaken die je geregeld moet hebben. Ik zal er eens een aantal opnoemen: eerst moet je goede hardloopschoenen hebben, hardloopkleding, een opbouwschema opstellen of laten opstellen, en wellicht vind je het fijn om met muziek op te lopen. Of je moet thuis het één en ander regelen, want daar zit misschien een kleine meid op je te wachten. Goed afstemmen met je gezinssituatie is belangrijk, anders kom je er soms niet aan toe om hard te lopen. En weet je hoe het met eten zit? Wanneer eet je en hoe lang van te voren moet je eten? Gezonde voeding is hierbij erg belangrijk.

De valkuil van een slechte voorbereiding

Zo…dat zijn flink wat zaken waar je aan moet denken! Hierbij zinkt misschien meteen al de moed in je schoenen, maar dat is nou net waarom heel veel mensen hun doel niet bereiken. Ze hebben er van te voren niet voldoende over nagedacht. Wat het inhoudt om een doel te hebben, die te bereiken en vol te houden! En om dit vol te kunnen houden is het belangrijk dat je:

  • weet wat je wilt;
  • zorgt voor voldoende kennis;
  • weet dat het kan.
Lees ook:  Drink jij voldoende water?

Succesvol

Hanteer je de bovenstaande punten ter voorbereiding, dan weet ik zeker dat als jij het doel “ooit eens een marathon lopen” hebt gesteld, dat het je gaat lukken. Dan loop je misschien wel een keer de marathon van New York, die dit weekend, op 1 november, wordt georganiseerd. Het gaat erom dat je (kleinere) SMART doelen stelt, bijvoorbeeld bij je persoonlijke programma van Cure4Life. Of dat je naast het afvallen meer wilt gaan bewegen. Stap voor stap kom je daar waar je wilt staan. Zonder doelen weten we ook niet waarom we ons bed uit willen komen!

Veel succes!

Daniëlle
Cure4Life Apeldoorn

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.