Cure4Life blog

De gezonde kerstrecepten van Cure4Life
Tags: Afvallen tijdens kerstGezonde kerstreceptenGezonde receptenRecepten voor de feestdagen
FOTO: Liz West - Bron website
Geplaatst op: 18 december 2015 om 13:00
Bewerkt op: 2 juni 2020 om 17:02

De gezonde kerstrecepten van Cure4Life

De feestdagen staan voor de deur. Wat moeten we dit jaar eten? Ben jij bezig met het Cure4Life programma of wil je een gezond recept? Probeer dan de gezonde kerstrecepten van Cure4Life uit. Consulent Marion van der Laan en Ivo Houben hebben beide een recept samengesteld. Cure4Life heeft ook samen met chefkok Chris Heimgartner een kerstrecept gemaakt. Een gezond diner tijdens kerst is niet alleen verstandig om te bereiden, maar is ook nog eens erg smakelijk!

Maak een smakelijk kerstdiner

De kerstrecepten zijn samengesteld op basis van de voedingswijzer van Cure4Life. Het is belangrijk dat je je persoonlijke adviezen ernaast houdt. De één mag bijvoorbeeld twee stuks fruit per dag, de ander drie.

Daarnaast mag je van verschillende voedingsstoffen bepaalde hoeveelheden. Weeg je porties af en maak het voor jezelf apart klaar of doe je porties in een kookzak.

De recepten zijn geschikt voor het hele gezin, familie of vrienden. Maak het voor jezelf niet ingewikkeld en geniet met elkaar op een verantwoorde manier.

Kerstrecept door Marion van der Laan

Marion van der Laan, consulent van Cure4Life Assen heeft een heerlijk recept samengesteld.

Als voorgerecht adviseert zij een bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum. Als hoofdgerecht stelt zij voor om een kalkoenfilet te vullen met een pesto van walnoten en peterselie.

Als nagerecht beveelt zij verse aardbeien aan met een vleugje vanille. Bekijk hier haar recept.

Kerstrecept door Ivo Houben

Consulent Ivo Houben van Cure4Life Center Zuid-Limburg heeft ook een kerstrecept samengesteld dat bestaat uit drie gangen.

De eerste gang bestaat uit een salade met venkel, walnoten en appel. Als hoofdgerecht bereid je een biologische biefstuk met champignons, pastinaak en pijnboompitten. Als dessert kun je een heerlijke fruitcoupe klaarmaken met mango en meloen.

Bekijk hier het volledige recept.

Kerstrecept door chefkok Chris Heimgartner

Cure4Life adviseert een gezond diner tijdens de feestdagen. Daarom heeft Cure4Life samen met Chris Heimgartner nog een speciaal recept samengesteld zodat er voor iedereen een smakelijk recept is.

Het recept bestaat uit een voor- en hoofdgerecht. Het voorgerecht is een gesauteerde pompoen met sesam zaadjes. Het hoofdgerecht bestaat uit gepocheerde kabeljauwfilet. Bereid in diverse kruiden met gegrilde baby paksoi met courgette, een salsa van tomaat en ui met zoetzure komkommerlinten.

Lees ook:  Spruitjes zijn gezond!

Bekijk hier het gehele recept. Chris Heimgartner is onder andere chefkok geweest bij Boshuis Drie. Wil je meer weten over Chris? Bekijk dan ook zijn website.

Cure4Life wenst je gezonde en smakelijke kerstdagen!

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.