Cure4Life blog

Annelies-Vos
Tags: afvallenAnnelies VosbekkentrombosemigraineStressvermoeidheid
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 8 juni 2017 om 7:07
Bewerkt op: 4 oktober 2017 om 11:41

De aanpak van Cure4Life maakte een groot verschil!

Na een leven lang diëten en aankomen kreeg ik 4 jaar geleden een andere, pittige baan, die ervoor zorgde dat ik blijvend 20 kilo zwaarder werd. Ik zorgde slecht voor mezelf. Gunde mezelf geen tijd, zorgde dat de lunchtrommeltjes van mijn gezin gevuld waren en at zelf vaak mijn eerste maaltijd na zes uur ’s avonds. En dat was dan vaak ook niet het laatste dat ik op zo’n avond at. Ik linkte niet alles aan voeding, maar begreep wel dat veel klachten die ik had te maken hadden met zorgen voor mezelf en ook niet gewoon waren voor iemand van nog geen 40. Je moet dan denken aan migraine aanvallen (meerdere malen per week), vermoeidheid, stress, onrustig slapen, vocht vasthouden, prikkelbaar. Daarbij had ik in 2009 een bekkentrombose gehad en hoe zwaarder ik werd, hoe meer last ik hier ook van kreeg.

De aanpak van Cure4Life

Ik was er helemaal klaar mee en startte mijn zoveelste dieet. Maar wat ik ook deed, ik viel geen grammetje af. Mijn lijf was er ook klaar mee! Via via hoorde en las ik van Cure4Life en ik besloot een andere “dieetweg” in te slaan en te investeren in een laatste poging tot “herstel”. Getriggerd door het verhaal over de hormonen en de medische en heel concrete achtergrond van het Cure4Life principe. Tastbaar, herkenbaar en geen poespas met ongrijpbare dingen, poedertjes, pillen, vage trainingsapparaten etc. Om me heen werd met trots gereageerd, wat een stap! Maar om eerlijk te zijn was van een trots gevoel geen sprake. Een mislukkeling, dat het zover moest komen, zo voelde ik me eerder. Ik wist dat ik er voor wilde gaan, maar het uitgangspunt was niet fijn en waar ik uit zou komen kon ik onmogelijk overzien. Nu weet ik gelukkig beter. Een combinatie van een helder verhaal, goede begeleiding en eigen inzet/motivatie zorgde voor een vliegende start.

“Om me heen werd met trots gereageerd, wat een stap!”

Maanden lang wist ik het voedingsprogramma strak te volgen. Wat daarbij heeft geholpen? Ik denk dat het voor mij verstandig was om te starten in een vakantie. Er waren veel moeilijke momenten daardoor, maar ook heel veel tijd en ruimte om het programma helemaal te leren kennen en eigen te maken. Zittend met mijn zoontjes in de McDonalds met een bakje zelf meegenomen salade en een flesje spa blauw voelde ik me soms zielig, maar vaak ook dapper en sterk. Ik wilde het vooral niet half doen. Dat de migraine aanvallen na twee weken beduidend minder werden en ik bergen energie ervaarde hielpen zeker ook mee. Hele avonden heb ik op de bank gezeten met de Cure4Life map om boodschappenlijsten te maken, recepten te bekijken, voedingsschema’s in te vullen. Op een andere manier tijd steken in eten… En het aanleren van bepaalde gewoontes hielpen zeker ook. Bij lekkere trek een pot thee gaan zetten, ’s avonds met de kinderen een rondje gaan wandelen, dat soort dingen.

Het ging niet snel, maar stopte niet!

Een kilo per week, meer echt niet. En het duurde zeker een maand of 5 voordat ik de eerste echte reacties kreeg van mensen om mij heen. Frustrerend in het begin, maar heel bevredigend op tijd van duur. Omdat het proces niet stopte, maar steeds maar doorging. En omdat er uiteindelijk patronen en automatismen ontstonden die er zeker nog niet waren toen ik pas een maand of drie op weg was. Uiteindelijk bleek voor mij het venijn in de staart. Je valkuilen zijn niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Daar kom je achter als je verslapt of als je moeilijkheden ervaart. En bij mij was beide aan de orde. Maar na bijna een jaar had ik ook genoeg gereedschap in mijn rugzak en genoeg routine om te herpakken en goed voor mezelf te blijven zorgen, ondanks een uitglijder hier en daar. Ook merk ik dat mijn lijf zo in balans is dat ik niet direct 5 kilo zwaarder ben als ik een lastig weekend heb gehad.

“Zittend met mijn zoontjes in de McDonalds met een bakje zelf meegenomen salade en een flesje spa blauw voelde ik me soms zielig, maar vaak ook dapper en sterk.”

Het uiteindelijke resultaat?

We hoeven het niet mooier te maken dan het is. De worsteling rondom eten en alles wat daaraan vast hangt zal er altijd zijn. Maar ik kan oprecht zeggen dat ik nu genoeg in handen heb om daar op een gezonde manier mee om te gaan. Ik heb balans gevonden en heb er alle vertrouwen in dat ik daarom ook nooit meer terug ga vallen naar waar ik vandaan kom. Ik heb ontdekt dat suiker niet alleen slecht is, maar voor mij persoonlijk ook de grootste trigger als het gaat om migraine en gemoedstoestand. En dat het zeer de moeite waard is, op alle gebieden, om goed voor jezelf te zorgen. Om heel eerlijk te zijn is die winst eigenlijk belangrijker dan wat ik in de spiegel zie. Zelfvertrouwen en eigenwaarde neemt niet per definitie toe naarmate je een slanker lijf in die spiegel ziet. Wel is het heel erg fijn om een gezond gewicht te hebben, om je lievelingsjurk weer aan te kunnen, om fit een berg op te kunnen wandelen in de vakantie. Ook is de beleving van je lijf anders. Nog dagelijks ervaar ik hoe anders het voelt wanneer één van mijn kinderen me een knuffel geeft en zijn armen om mijn lijf slaat. Iets geks wat ik op voorhand nooit bedacht zou hebben. -20kg… Dankbaar voor de kans, trots op wat ik heb bereikt, blij met het principe van Cure4Life en de begeleiding van Annelies die het kader hebben gevormd voor dit proces. Het gaat niet vanzelf, maar het begint met keuze’s durven maken, jezelf de moeite waard vinden en het zetten van de eerste stap. Cure4Life is van harte aanbevolen!

Met vriendelijke groet,

Jantine

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.