Cure4Life blog

4 handvaten om gifstoffen te beperken
Tags: 4 handvaten om gifstoffen te beperkeneen gezonde leefstijlgifstoffen beperkentips voor een gezonde leefstijl
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 24 september 2016 om 11:58
Bewerkt op: 13 juni 2017 om 14:55

4 handvaten om gifstoffen te beperken

Je hebt er over gehoord of in onze vorige blog er over gelezen; gifstoffen verstoren de werking van je lichaam. Je probeert juist gezond te leven, maar blijkbaar zijn er nog zoveel schadelijke sluipmoordenaars die jou het extra moeilijk maken. Gelukkig ben jij slimmer en kun je deze listige gifstoffen beperken! Cure4Life geeft je 4 handvaten.

1) Kies voor biologische groenten en fruit

Landbouwgif en kunstmest zijn de meest voor de hand liggende gifstoffen die we via onze voeding binnenkrijgen. De hoeveelheid bestrijdingsmiddelen die op gewassen wordt gesproeid, is voldoende om het zenuwstelsel van insecten lam te leggen of zelfs te doden. Deze hoeveelheden zijn voor jou als mens niet groot. Maar als je deze stoffen dagelijks binnenkrijgt, via bijvoorbeeld je voeding, heeft het zeker invloed op je lichaam. Ze beïnvloeden bijvoorbeeld je hormoonhuishouding en je hersenen. Geheel biologisch eten is zeker niet haalbaar voor iedereen. Probeer in ieder geval bewuste keuzes te maken en let er bijvoorbeeld op welke biologische producten in de aanbieding zijn. Of bekijk hier welke groenten en fruit je beter wel biologisch kunt eten en welke minder gifstoffen bevatten. Beter voor jezelf én beter voor het milieu!

2) Vermijd producten met chemische toevoegingen

Natuurlijk voedsel herkent je lichaam als echte voedingstoffen. Helaas wordt er in veel voeding chemische stoffen, de welbekende E-nummers, verwerkt om het langer houdbaar te maken of om de intense smaak langer vast te houden. Deze chemische toevoegingen krijg je vervolgens binnen en tast je lichaam aan. Lees de Cure4Life blog over E-nummers en kom hier meer over te weten!

3) Kankerverwekkende stoffen in verzorgingsproducten

Parfum, aftershave, shampoo, deodorant, bodylotion, dagcrème of make-up. Je staat er soms versteld van hoeveel verschillende verzorgingsproducten er zijn. Helaas zitten in veel van deze producten chemische stoffen die je via je huid binnenkrijgt. Een aantal voorbeelden zijn sodiumlaurylsulfaat, parabenen en minerale oliën. Deze stoffen reinigen je huid op een agressieve manier, sluiten je huid af of zorgen ervoor dat de producten langer houdbaar zijn. Een agressieve reiniging of je huid afsluiten is sowieso niet goed, maar deze kunstmatige stoffen tasten zoals je in de vorige blog kon lezen, ook je hormoonhuishouding aan. En dit wil je juist niet! Kies daarom voor verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten.

4) Let op verpakkingsmaterialen van voeding

De laatste tip die Cure4Life je graag meegeeft is om op te letten op de verpakkingsmaterialen van voeding. In het Cure4Life programma adviseren we om geen groenten of vis uit blik te consumeren, omdat daar de chemische dikmaker bisfenol A (bpa) in verwerkt is. Deze stof zit ook vaak in flesjes, bakjes, sapverpakkingen of kant-en-klaar verpakkingen verwerkt. Bisfenol A en andere gifstoffen in verpakkingen verstoren je hormoonhuishouding, met als gevolg gewichtstoename.

Ook al gaat het niet om enorme hoeveelheden, het gebruik van gifstoffen in allerlei producten en soorten voeding is vaak de normaalste zaak van de wereld! Cure4Life adviseert je om bewust te worden van de verschillende factoren die van invloed zijn op je lichaam en je hormoonhuishouding. Onthoud deze 4 handvaten met betrekking tot gifstoffen en maak bewuste keuzes, voor zover mogelijk. Alle beetjes helpen!

© 2023 Cure4Life. All Rights reserved.

cure4life