Cure4Life blog

3 tips voor verantwoord eten tijdens feestdagen
Tags: Afvallen tijdens kersteen gezonde kerstgezond de kerst doorverantwoord eten tijdens feestdagen
FOTO: - Bron website
Geplaatst op: 22 december 2015 om 13:02
Bewerkt op: 30 juni 2020 om 15:25

3 tips voor verantwoord eten tijdens feestdagen

Tijdens kerst en oud & nieuw is het bijna ‘normaal’ om veel en ongezond te eten. Je eet heel erg veel en uiteindelijk zit je ontzettend vol. Komt dit je bekend voor? Hoe kun je verantwoord eten tijdens feestdagen? Wist je dat in deze periode Nederlanders ruim 885 miljoen euro uitgeven aan voedsel? Een derde daarvan wordt weggegooid. Dit is eigenlijk een ongezonde luxe en daarnaast is het zonde om al dat eten weg te gooien. Cure4Life geeft je drie tips om verantwoord de feestdagen door te komen.

Tip 1: kies je maaltijd bewust uit

Cure4Life adviseert om bewuste keuzes te maken tijdens de feestdagen. Je wilt genieten met je gezin, familie of vrienden. Dit is gewoon mogelijk terwijl je verantwoorde keuzes maakt. Kies een maaltijd met gezonde producten. Pak je voedingswijzer erbij en kijk wat toegestaan is. Denk hierbij aan je hoeveelheden uit je persoonlijke programma. Je kunt jouw hoeveelheden apart koken met een kookzak. Wil je de rest van het gezin extra verwennen? Zorg er dan voor dat je bijgerechten apart serveert. Schep niet te veel op en probeer genoeg te kauwen. Neem de tijd voor je maaltijd en geniet ervan!

Tip 2: verantwoorde tussendoortjes

De tussendoortjes vormen wellicht het grootste dilemma. De beste tip die Cure4Life hierover kan geven is om er niet aan toe te geven. Je hebt het niet nodig. Overwin de verleiding. Wil je voor je gasten wel tussendoortjes serveren? Kies dan voor gezonde producten. Denk aan pinda’s, amandelen, jong belegen kaas, geitenkaas of komkommer. Voor de zoete trek kun je stukjes mandarijn of pure chocolade serveren. Of bak een gezonde taart zonder bewerkte ingrediënten voor je gasten. Besteed er aandacht aan!

Tip 3: blijf bewegen

Gezellig met elkaar eten hoort nu eenmaal bij de feestdagen. Cure4Life geeft daarbij nog een derde tip: blijf bewegen! Maak samen met je gasten een lekkere flinke boswandeling. Even frisse neus halen. Daarnaast kun je ook nog andere gezellige activiteiten doen zoals schaatsen of pak de fiets als je op weg gaat naar familie of vrienden in de buurt.

Verantwoord eten tijdens feestdagen

Verantwoord eten tijdens feestdagen is geen onmogelijke opgave. Wellicht vind je het juist fijn om jezelf uit te dagen en ook gewoon die kerst en oud & nieuw verantwoord door te komen. Dus denk tijdens de feestdagen aan tip 1, 2 en 3. En natuurlijk, vergeet niet te genieten. Wees je er ook van bewust dat feestdagen niet het probleem zijn. Knoop deze wijze spreuk in je oren: je komt niet zo zeer aan tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst! Het gaat om de gezonde leefstijl. Ga daar voor!

Lees ook:  Melatonine en corona: een mogelijk verband?

Cure4Life wenst je hele fijne kerstdagen.

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.