– INVLOED STOFWISSELING EN HORMONEN –

Overgewicht is niet alleen een kwestie van calorieën

Vaak wordt er wat gemakkelijk over gedaan. “Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen”. Minder eten is niet makkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken.

Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. Deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptiva, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, “moderne” voedingsmiddelen, bepaalde medicijnen en stoppen met roken.

Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem en kun je in een vicieuze cirkel belanden. De controle over het hongergevoel wordt dan ook steeds minder, en doordat je meer of vaker gaat eten, verergert zich het probleem.

Cora (72): “Dankzij Cure4Life is mijn leven enorm veranderd.”

Cure4Life heeft sinds 2011 al ruim 9.000 mensen geholpen. Zoals ook Cora:

“Mijn leven zag er voor het programma heel anders uit dan nu. Mijn man deed alles voor me. Elke stap die ik deed, deed mij pijn. Het leven was bijna niet meer te leven! Gelukkig heeft Cure4Life hier verandering in gebracht.

Ik doe nu weer van alles. Dankzij het programma geniet ik weer enorm van het leven. Ik ben Cure4Life heel dankbaar want ik heb mijn leven terug!”

Jouw lichaam, gewicht en gezondheid blijvend in balans

Hoe? Door het aanpakken van de oorzaken van overgewicht. Elk lichaam is uniek en dat vraagt om een unieke en individuele aanpak. Het is namelijk te kort door de bocht om te zeggen dat het gewoon een kwestie is van minder eten en meer bewegen.

Daarom biedt Cure4Life je een persoonlijk voedingsprogramma, dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam en persoonlijke situatie. Geen algemeen dieet, maar een oplossing op maat. Het doel: jouw lichaam, gewicht en gezondheid in balans, je blijft slank en je voelt je fit en gezond.

5 mogelijke oorzaken van overgewicht

Gezond en verantwoord afvallen met een uniek voedingsprogramma

Cure4Life biedt je een medisch onderbouwd persoonlijk voedingsprogramma met normale, gezonde voeding, dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam en persoonlijke situatie. Geen algemeen dieet, maar een oplossing op maat. Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke, alledaagse voeding.

✔️ Gezond en verantwoord afvallen

✔️ Focus op het verminderen van gerelateerde gezondheidsklachten

✔️ In kaart brengen van de oorzaken van overgewicht en deze aanpakken

✔️ Persoonlijke adviezen geschreven door een adviesteam

✔️ Inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt

✔️ Persoonlijke begeleiding en coaching gedurende het gehele programma

✔️ Geen pillen of shakes, maar gewone gezonde voeding

✔️ Bewustwording en verandering van leefstijl

Hoe ervaren onze cliënten het Cure4Life programma?

17,3 kg

het gemiddeld gewichtsverlies bij onze cliënten

91,4 %

het percentage cliënten die hun gezondheid zagen verbeteren

8,4

het gemiddelde rapportcijfer wat we van onze cliënten krijgen

Kennismaken met de dichtstbijzijnde consulent

Een eerste gratis kennismakingsgesprek vindt altijd plaats in de praktijk van de Cure4Life consulent in Almere. Zo krijgt iedereen de exclusieve aandacht die hij of zij verdient.

Samen bespreken jullie de oorzaken en mogelijke gevolgen van jouw overgewicht en bepalen jullie welk Cure4Life-pakket het beste aansluit op jouw persoonlijke situatie. Wanneer je bereid bent de sprong te wagen vindt aansluitend meteen de uitgebreide intake plaats.

De Cure4Life-vestigingen zijn zo ingericht dat consulten en afspraken in deze tijd verantwoord doorgang kunnen vinden.

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek

© 2021 Cure4Life. All Rights reserved.